Suomalaisveskarit hyvässä vedossa viime yön NHL-kierroksella

Kevin Lankinen NHL Chicago Blachawks 28

Kevin Lankinen torjui Chicago Blackhawksille 2–1-jatkoaikavoiton Nashville Predatorsista.

Nashvillen maalivahti Juuse Saros. Saros poimi 30 torjuntaa, mutta joutui taipumaan jatkoajan ensimmäisellä minuutilla.

Chicago-tähdet Alex DeBrincat ja Patrick Kane rynnistivät ylivoimalla vastahyökkäykseen ja DeBrincat ohjasi kiekon Saroksen selän taakse Kanen tarjoilusta. Myös Lankiselle kirjattiin syöttöpiste.

Kanesta tuli kaikkien aikojen neljäs yhdysvaltalaispelaaja, joka on saavuttanut 1 100 tehopisteen rajapyykin. 32-vuotias hyökkääjä on tehnyt 14-vuotisella NHL-urallaan 409 maalia ja 691 syöttöä.

Suomalainen torjuntaosaaminen nousi esiin myös Minnesotassa, jossa Kaapo Kähkönen torjui 21 kertaa. Kähkösen edustama Minnesota Wild kukisti New York Islandersin 5–2.

Ottelu eteni Islandersin hienoisessa hallinnassa toisen erän loppuun asti. Vierasjoukkue ehti johtaa 1–0 ja 2–1 Anders Leen maaleilla, kunnes päätöserässä Wild takoi neljä maalia Islandersin verkkoon.

Kierroksen muissa otteluissa Anaheim Ducks kaatoi St. Louis Bluesin 4–1, Detroit Red Wings puolestaan Las Vegas Golden Knightsin 5–2. Dallas Starsin ja Vancouver Canucksin välinen ottelu on vielä kesken.