PSS nousi takaa ohi ja rankkarivoittoon, TPS:n ryöstö onnistui Helsingissä

Salibandy2

F-liigan naisten tasolohko A:ssa PSS kasvatti eron kärjessä kolmeen pisteeseen, kun se nousi rangaistuslaukausten kautta 4–3-voittoon Classicista ja EräViikingit taipui kotonaan TPS:lle maalein 4-6. Lohkon muissa ottelussa SB-Pro löi SSRA:n jatkoajalla 6-5 ja FBC Loisto Kooveen rangaistuslaukauksilla 4-3.

Classicin erä PSS:aa vastaan oli tänään toinen, jossa se nousi tappioasemasta Jenni Torkin, Julia Woivalinin ja Meri Jokisen osumilla 3–1-johtoon. Kolmannessa erässä Fanny Holmberg kuitenkin kavensi, ja kaksi minuuttia ennen loppua kavennuksen syöttänyt Ella Holmberg iski pelin tasoihin. Rangaistuslaukauskisa ratkesi viidennessä parissa, jossa Classicin Julia Woivalin ei onnistunut mutta PSS:n Inka Lampinen upotti oman pallonsa.

Helsingissä TPS teki eron heti avauserässä, kun Anna Marttala ja Sofia Leino laukoivat puolessatoista minuutissa tilanteeksi 0-2 ja tauolla tilanne oli 1-4 Joanna Kaasalaisen sekä Leinon maalattua vielä turkulaisille. Otteluun kuuden pelin voittoputkesta lähtenyt EräViikingit nousi sekä toisessa että vielä kolmannessakin erässä maalin päähän, mutta Milla Nordlundin 4–6-osumaan kotijoukkue ei enää kyennyt vastaamaan.

Nurmijärvellä mentiin vuorovedolla, kun SSRA johti avauserässä 0-2 ja SB-Pro toisessa 4-2, mutta viimeiseen erään lähdettiin tasalukemista 5-5. Siinä maalinteko yllättäen kuitenkin tyrehtyi täysin, ja seuraava osuma nähtiin vasta jatkoajan viimeisellä minuutilla Mirja Hietamäen laukoessa lisäpisteen kotijoukkueelle Laura Hietamäen syötöstä. Kauden kahdeksalla tappiolla aloittanut SSRA otti viikonlopun molemmista peleistään pisteen, mutta kahden vastustajan jatkoaikamaalin myötä tappioputki on kuitenkin nyt kymmenen ottelun mittainen.

Koovee meni pelin puolivälissä Veera Vileniuksen osumalla jo 2–0-johtoon, mutta Eerika Koski, Olivia Pietilä ja Emilia Pietilä nostivat turkulaiset kolmannessa erässä edelle. Veera Vilenius pelasti Kooveelle pisteen pelin viimeisen kympin aluksi syntyneellä tasoituksella, mutta rangaistuslaukauksissa Loisto oli taitavampi. Eerika Kosken ja Maija Väätäjän maalit riittivät voittoon, kun kukaan Kooveen neljästä yrittäjästä ei onnistunut ohittamaan Loisto-vahti Maria Viitalaa.

B-lohkossa SaiPa jatkaa dominointiaan, ja tänään tuli jo kahdestoista perättäinen voitto ÅIF:n kaatuessa Lappeenrannassa 9-3. ÅIF nousi vielä avauserässä lukemiin 3-2, mutta Elina Suutarin osuma erän loppuun ja Saana Luostarisen 5–2 toisen erän alkuun saattelivat keltamustat karkuun. Elina Suutari oli hattutempullaan illan tehopelaaja.

Lohkon toisessa ottelussa Welhot löi kotonaan jumbo Steelersin 3-2 ja nousi neljänneksi. Ella Varis sekä Anna-Reetta Tölli laukoivat kuopiolaisille kahden maalin etumatkan, ja Mari Seppäsen kavennuksen jälkeen Kiia Kokko teki jo toisessa erässä voittomaaliksi jääneen 3–1-osuman. Rosa Huuskonen kavensi vielä kuudella viittä vastaan ottelun viimeisellä minuutilla, mutta tasoitus jäi haaveeksi.