Suomalaishyökkääjä Henrik Borgström on tehnyt kauden avausmaalinsa NHL:ssä

Änäri1 NHL 10 Jääkiekko

Suomalaishyökkääjä Henrik Borgström on tehnyt kauden avausmaalinsa jääkiekon NHL:ssä. 24-vuotias Borgström onnistui 3–6-kotitappioon päättyneessä pelissä Detroit Red Wingsiä vastaan.

Maali oli Borgströmille NHL-uran kymmenes. Viime kaudella HIFK:ssa pelannut suomalaishyökkääjä pelasi vuodet 2017–2020 Florida Panthersin organisaatiossa.

Nashville Predators pääsi vihdoin voiton makuun, kun joukkue otti vierasvoiton Minnesota Wildistä maalein 5–2.

Nashville oli aloittanut kauden yhdellä voitolla ja neljällä tappiolla, joten ryhtiliikettä oli odotettu. Minnesotalle häviö oli vasta kauden ensimmäinen.

Predatorsin suomalaisista tehopisteille ylsi hyökkääjä Mikael Granlund, jolle kirjattiin ottelun avausmaalista syöttöpiste.

Nashvillen maalilla NHL-debyyttinsä tehnyt Connor Ingram torjui ottelussa 33/35 kertaa.

Minnesotan maalilla Kaapo Kähkönen torjui puolestaan 24/29 kertaa.

Eeli Tolvanen loukkaantui ikävästi ensimmäisen erän alkupuoliskolla Minnesotan puolustaja Jared Spurgeonin taklauksesta. Ylävartalovamman saanut Tolvanen joutui lähtemään jäältä kokonaan, ja Spurgeon sai jäähyn. Peliaikaa Tolvasella kertyi vain reilu minuutti.

Nashville aikoo kertoa Tolvasen tilanteesta lisää vasta tutkimusten jälkeen tiistaina.