Kärkijoukkueet PSS ja EräViikingit voitokkaita kotonaan

Gamblers salibandy naiset sb

F-liigan A-lohkon kärkijoukkueet onnistuivat myös sunnuntaina, kun PSS kaatoi kotonaan Kooveen 6-5 ja EräViikingit samoin kotonaan SSRA:n 7-2. Porvoolaisilla on nyt pisteen etumatka ottelun enemmän ehtineeseen EräViikinkeihin, josta TPS on kuuden pisteen päässä.

PSS karkasi 12 minuutissa peräti 4–0-johtoon ennen kuin Koovee heräsi pelille ja nousi toisessa erässä jo tilanteeseen 5-3. Hattutempun tehneen Elina Hautojärven PSS:lle päätösjakson puolivälissä ylivoimalla iskemä 6-3 jäi lopulta ottelun voittomaaliksi, kun Kooveen Sofia Sinkko ja Veera Vilenius kavensivat vielä.

Vantaalla ehti avausmaalin SSRA:n Milla Ylitalo, mutta jo ennen ensimmäistä taukoa Jenni RautanenSofia Mittentag ja Mirva Laitinen olivat laukoneet EräViikingit 3–1-johtoon. Päätöserän puolivälin jälkeen SSRA otti aikalisän ja alkoi kutsua maalivahtiaan penkille, mutta riskipeli tuotti vain Trine Sällströmin tyhjiin kotijoukkueelle laukoman osuman ja Sanni Uimarihuhdan kavennuksen. Loppunumerot teki illan toisella maalillaan Sofia Mittentag.

Eilen vieraissa FBC Loiston kaatanut SB-Pro ei kyennyt viikonlopun toiseen voittoonsa turkulaisista, kun TPS haki pisteet Nurmijärveltä tuloksella 2-5. Vieraiden Sofia Leino kuittasi Pron Mirja Hietamäen avausmaalin jo kymmenessä sekunnissa, ja ensimmäisellä tauolla TPS johti 1-3 Laura Rantasen ja Jenna Saarion nopeiden osumien jälkeen. SB-Pron toinen maali syntyi vasta seitsemän minuuttia ennen ottelun loppua tilanteessa 1-5. Laura Rantanen oli tehoillaan 1+2 illan pistehai.

B-lohkossa SaiPa jatkaa voittoputkeaan. Jo kauden kahdeksas voitto irtosi Jyväskylässä, kun O2-Jyväskylä kaatui Miisa Turusen jatkoaikamaalilla 4-3 kotijoukkueen tasoitettua ensin kolmesti vieraiden johdon.

Lohkokakkonen Helsinki United kaatoi kotonaan ÅIF:n 8-5 vaikka oli vielä viisi minuuttia ennen toisen erän loppua tappiolla 0-3. Riina Latvakoski kavensi vielä ennen taukoa, ja päätöserän United vei peräti 7-2. Peräti seitsemän kotijoukkueen pelaajaa onnistui maalinteossa Laura Jääskeläisen viimeisteltyä ainoana kahdesti.

Ensimmäisen liigakautensa viidellä tappiolla aloittanut Blue Fox otti jo toisen voittonsa kolmeen otteluun, kun se löi kotonaan Pirkat 6-4. Pirkat johti neljän minuutin pelin jälkeen 0-2 ja ensimmäisellä tauolla 2-3, mutta kolmannessa erässä Siniketut ratkaisivat. Alma HedmanSuvi Luomaranta ja Sofia Lahti muuttivat tasatilanteen 6–3-johdoksi, ja Pirkat kykeni enää Pinja Myllymäen ylivoimakavennukseen.