SM-liigassa pelataan kahden ottelun kierros, lue kamppailuiden ennakot

Jääkiekon SM-liigassa pelataan tänään kahden ottelun kierros. Porissa kotijoukkue Ässät saa vieraakseen kautensa yskähdellen aloittaneen KalPan. Mikkelissä puolestaan kohtaavat kautensa pirteästi aloittanut Jukurit ja viime kierroksilla otteitaan hurjasti petrannut JYP. 

Ennakkoasetelmat illan otteluihin

Ässät vs KalPa

Ässät on aloittanut kauden todella hyvin ja joukkue on tällä hetkellä sarjassa peräti viidentenä. Joukkue pelasi edellisen ottelunsa viime lauantaina, kun se voitti kotona HPK:n maalein 5-3. 

Embed from Getty Images

Ässien puolustuspeli on toiminut alkukaudesta mallikkaasti ja se on päästänyt sarjassa neljänneksi vähiten maaleja. Sitä vastoin hyökkäyspelaaminen on hyvistä tuloksista huolimatta ollut varsin tukkoista ja Ässät on tehnyt sarjassa vähiten maaleja (17 maalia) yhdessä HIFK:n kanssa. Tehottomuutta selittää paljon myös se, että joukkueen ylivoima on ollut alkukauden otteluissa todella huonoa ja se on tällä hetkellä prosenteissa mitattuna ylivoimaisesti Liigan heikointa, joten siinä on yksi osa-alue, jossa riittää kehitettävää. 

Pelaajista esiin pitää nostaa Tylor Spink, joka on vaikean alun jälkeen parantanut hurjasti otteitaan. Lauantaina HPK:ta vastaan mies oli tärkeässä roolissa saalistaen kaksi syöttöpistettä ja  neljässä viime pelissä Spink on kerännyt yhteensä tehot 1+3.

KalPan alkukausi on ollut hankala eikä joukkue ole saalistanut yhdeksästä ottelusta kuin yhden kolmen pisteen voiton. Toki vastapainoksi on tullut kolme voittoa jatkoajalla/rankkareilla, mutta siitä huolimatta joukkueella on eväitä parempaan. Lisäksi vieraspelaaminen on tuottanut joukkueelle suuria vaikeuksia eikä alkukauden reissupeleistä ole tullut kuin yksi piste plakkariin.

KalPan pelaajista esiin pitää nostaa täksi kaudeksi takaisin Kuopioon palannut Miikka Pitkänen, joka on pelannut todella hyvän alkukauden tehden yhdeksään peliin tehot 4+4. Sitä vastoin tärkeisiin avainpelaajiin lukeutuvalta Janne Keräseltä odotetaan parempaa suorittamista. Mies on tunnettu kovana maalintekijänä, mutta alkukauden yhdeksään peliin on syntynyt vasta yksi tehty maali.

Jukurit vs JYP

Jukurit on aloittanut alkukauden pirteästi ja joukkue on tällä hetkellä sarjassa hienosti kuudentena. Edellisessä pelissä se hävisi vieraissa Tapparalle maalein 5-2, mutta kuudesta viime pelistä joukkue on raapinut neljä voittoa ja jäänyt vain kerran ilman pisteitä. Lisäksi kotikaukalossa joukkue on suorittanut äärimmäisen hyvin ja ennen tätä iltaa sillä on kolme peräkkäistä kotivoittoa alla. 

Yksittäisistä pelaajista esiin pitää nostaa nuori tshekkipuolustaja Jakub Galvas, joka on ollut joukkueelle erinomainen vahvistus. Galvas pelaa joukkueen pakistossa isoja minuutteja ja täysin ansaitusti. Lisäksi nuorukainen on erinomainen apu kiekollisessa pelissä, josta kertovat myös tehopisteet 1+6, jotka oikeuttavat joukkueen sisäisen pistepörssin ykköspaikalle.

 

JYP:n kauden alku oli luvalla sanoen surkea ja joukkue hävisi kuudesta ensimmäisestä pelistään peräti viisi. Tämän jälkeen tahti on kuitenkin muuttunut ja joukkue on ruvennut suorittamaan kaukalossa huomattavasti paremmin ja tämä on näkynyt myös tuloksissa. Viime lauantaina joukkue kaatoi Ilveksen maali-iloittelun jälkeen lukemin 6-4 ja voitto oli JYP:lle jo kolmas neljään viime peliin.

JYP:n ylivoima on ollut alkukaudesta todella tehokasta ja esimerkiksi Ilvestä vastaan joukkue onnistui tekemään kaksi maalia ylivoimalla. Lisäksi joukkueen kärkipelaajat ovat ruvenneet suorittamaan vaaditulla tasolla, joten joukkueelta voi odottaa voittoja myös jatkossa.

Embed from Getty Images

Pelaajista esiin pitää nostaa joukkueen tuore vahvistus Petrus Palmu, joka on aloittanut joukkueen riveissä sensaatiomaisen hyvin. Palmu teki ensiesiintymisen JYP:n riveissä viime lauantain Ilves ottelussa ja nuorukainen saalisti heti avauspeliin hurjat tehot 2+2. Palmu pelaa samassa ketjussa alkukaudesta loistaneen Julius Nättisen kanssa ja tästä kaksikosta voikin muodostua todella tehokas duo jyväskyläläisjoukkueelle.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.