Jokerit kohtasi HK Sotshin Pasilassa

Jokerit aloitti kolmen kotipelin viikon tänään tiistaina, kun vastaan Pasilassa asettui HK Sotshi. Veli-Matti Savinainen pelasi ensimmäisen jokeriottelunsa runkosarjassa. Savinainen loukkaantui harjoituskauden avausottelussa elokuun alussa. Kuntoutuminen kesti yhdeksän viikkoa, mutta tänään hyökkääjä oli valmis hyppäämään takaisin peleihin ja ilme oli todella pirteä. Savinaisen ketjukavereina olivat Antti Pihlström ja Marko Anttila.

Ottelun alku oli molemmilta joukkueilta varovaista tunnustelua eikä sen suurempia vaaratilanteita nähty. Savinaisen sisääntulo oli vakuuttava ja hän kykeni luomaan kotijoukkueelle muutaman tilanteen mutta Sotshin, kuten Jokereidenkin maalivahti pääsi helpolla. Ottelun ensimmäinen tilastomerkintä saatiin ajassa 14:14 kun kotijoukkueen Viktor Loov otti täysin turhan jäähyn korkeasta mailasta. Jäähyä ehti kulua vain 16 sekunttia kun vieraat siirtyi ylivoimalla 0-1 johtoon Dmitrii Luginin soolomaalilla kulmasta käsin. Seuraavaksi Jesse Joensuu kuittasi itselleen väkivaltaisuudesta jäähyn kun pelikellossa oli täynnä 17:48. Samassa tilanteessa Yuri Aleksandrov sai jäähyn Joensuun estämisestä. Ensimmäisen erän loppu pelattiin ilman sen suurempia vaaratilanteita. Kaikenkaikkiaan erä oli molemmilta varsin varovaista jääkiekkoa.

Toinen erä jatkui siitä mihin ensimmäinen jäi. Kotijoukkue hallitsi näennäisesti mutta mitään Batman-torjuntoja vieraiden maalivahti Dmitri Shikiniltä ei vaadittu. Vieraat sen sijaan teki sen mitä piti kun paikka tarjottiin. Kanadalainen Sean Collins käytti tilanteen hyväkseen ja iski vieraat jo 0-2 johtoon. Seuraava tilastomerkintä nähtiin ajassa 27:21 kun kotijoukkueen John Norman otti jäähyn koukkaamisesta ja samassa tilanteessa vieraiden Yuri Alexrandrov jo toisen jäähynsä estämisestä. 2:30 ennen toisen erän loppua Jokerit jatkoi rikkonaista peliään ja se kuittasi itselleen jäähyn kun kentällä oli liikaa omia pelaajia. Toiselle erätauolle siirryttiin vieraiden 0-2 johdossa. Jokerit sai erätauolla todella miettiä keinoja pelinsä avaamiseen, suorittaminen oli tähän saakka ollut todella vaisu. Ainoa positiivinen piirre kotijoukkueella oli Veli-Matti Savinainen. Laukaukset kahden erän jälkeen meni Sotshille 16-11.

Kolmanteen erään Marjamäki teki ketjuvaihtoja ja se kannatti. Erän alussa Antti Pihlström käänsi kiekon hienosti maalin eteen ja Jesse Joensuu kavensi tilanteeksi 1-2. Jokerit tuli kolmanteen erään täysin uudella ilmeellä. Kotijoukkue pääsi ylivoimalle Malte Strönwallin kampitettua Jesse Joensuun. Jokerit käytti ylivoiman tehokkaasti heti hyödykseen ja Peter Regin pääsi tasoittamaan pelin tyhjään reppuun. Esityön maaliin teki Saku Mäenalanen ja Petri Kontiola. Jokerit pääsi ensimmäisen kerran ylivoimalle ajassa 49:13 kun Sotshin Artyom Tomilin otti kaksiminuuttisen kampituksesta. Jokerit ei kuitenkaan pystynyt käyttämään tilannetta hyväkseen. Heti perään Jesse Joensuu hoiti itsensä jäähylle toistamiseen ryntäyksestä. Neljä minuuttia ennen erän loppua Jokerit pääsi ylivoimalle Sotshin pelaajan mailan osuttua Henrik Haapalan naamaan. Ylivoima kuitenkin päättyi tuloksettomaan ja edessä oli jatkoaika.

Jokereiden jatkoaika oli tehokas ja joukkue pääsi 1.30 minuuttia ennen erän loppua 3-1 vastaan hyökkäykseen. Suoraa ratkaisua ei nähty mutta jatkotilanteessa Mikko Lehtonen onnistui maalinteossa Henrik Haapalan esityöstä.

Jokerit kuittasi itselleen kaksi pistettä varsin vaisun ottelun saldona mutta voitto on aina voitto.