Jokerit aloittaa kolmen kotipelin viikon

Jokerit aloittaa kolmen kotipelin viikon tänään tiistaina, kun vastaan asettuu HK Sotshi. Veli-Matti Savinainen pelaa ensimmäisen jokeriottelunsa runkosarjassa. Janis Kalnins jatkaa tolppien välissä.

Kalnins on ollut kolmessa viime pelissä loistovireessä ja torjunut niissä yhtä monta voittoa. Latvialaiseen ovat törmänneet niin Avtomobilist Jekaterinburg, Dynamo Moskova kuin Neftehimik Nizhnekamsk. Kalnins valittiin KHL:n viime viikon parhaaksi maalivahdiksi.

Kuva: Mikko Taipale/Jokerit

Savinainen loukkaantui harjoituskauden avausottelussa elokuun alussa. Kuntoutuminen kesti yhdeksän viikkoa, mutta tänään hyökkääjä on valmis hyppäämään takaisin peleihin. Ketjukavereina ovat Antti Pihlström ja Marko Anttila.

Terveinä kokoonpanon ulkopuolella ovat Matias Myttynen, Mika Niemi ja Ahti Oksanen. Loukkaantuneiden listalla jatkavat Oliver Lauridsen, Nicklas Jensen ja Konsta Hirvonen.

Jokerit lähtee hakemaan neljättä peräkkäistä voittoa illan otteluun. Sijoitus läntisessä konferenssissa on kahdeksas, mutta helsinkiläiset ovat pelanneet 1-3 ottelua vähemmän kuin vastustajansa. Tulevat viikot ovatkin Jokereille hetkisiä, kun 2.11. alkavaan maajoukkuetaukoon mennessä pelataan 11 ottelua.

Viime kaudella Jokerit voitti molemmat kohtaamisensa Sotshia vastaan runkosarjassa. Helsingissä lukemat kirjattiin 4-2 ja Sotshissa 4-3. Kaikkiaan runkosarjapeleissä vastustaja on kuitenkin ollut niskan päällä, sillä voitot ovat Sotshille 7-3. Pudotuspeleissä joukkueet kohtasivat keväällä 2018, jolloin Jokerit meni jatkoon voitoin 4-1.

Tämän illan ottelu alkaa klo 18.30.

Jokereiden kokoonpano:

25 Henrik Haapala – 27 Petri Kontiola – 80 Saku Mäenalanen
48 Henri Ikonen – 37 John Norman – 21 Brian O’Neill
6 Jesse Joensuu – 93 Peter Regin (C) – 11 Steve Moses
19 Veli-Matti Savinainen – 41 Antti Pihlström – 12 Marko Anttila (A)

44 Mikko Lehtonen – 51 Alex Grant
50 Viktor Lööv – 18 Sami Lepistö (A)
42 Teemu Eronen – 4 Tommi Kivistö
77 Eemeli Räsänen

98 Janis Kalnins (31 Antti Niemi)

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.