SM-liiga – KooKoo ja SaiPa kohtaavat kauden neljännessä Kaakon Derbyssä, lue illan ottelun ennakko

Jääkiekon SM-liigassa pelataan tänään viimeinen kierros ennen joulua. Kierros tarjoaa täydet seitsemän ottelua ja monella paikkakunnalla riittääkin tänään mielenkiintoa. Geen ennakossa suunnataan Kouvolaan, jossa pelataan kauden neljäs Kaakon Derby KooKoon ja SaiPan välillä. KooKoo on hallinnut kauden keskinäisiä otteluita varsin selvästi ja vaikka voitot ovatkin varsin sopuisasti 2-1 niin se imartelee enemmän vierasjoukkue SaiPaa. Idänihme voitti kauden ensimmäisen kohtaamisen kotona, mutta tämän jälkeen KooKoo on voittanut kaksi edellistä ottelua niin ikään kotonaan.

Ennakkoasetelmat illan otteluun

KooKoo

KooKoo lähtee illan kamppailuun runkosarjan sijalta seitsemän, mutta eroa viidentenä olevaan IFK:hon on vain kolme pistettä. KooKoo on pelannut viime viikot todella hyvin ja neljästä edellisestä ottelusta se on voittanut kolme. Keskiviikkona se haki makean vierasvoiton Ässistä maalein 4-3 ja vaikka numeroiden valossa kamppailu olikin tiukka oli KooKoo ottelussa varsin hallitseva osapuoli ja se pelasi erinomaisen vierasmatsin. Varsinkin joukkueen puolustajat olivat ottelussa tehokkaalla pelipäällä, sillä sekä Matthew Caito että Libor Sulak tekivät ottelussa tehot 1+1. Varsinkin Sulak on päässyt hyvin joukkueeseen sisään ja vaikka Ässiä vastaan yksi kotijoukkueen maaleista menikin miehen piikkiin niin tehojen valossa mies on tuonut paljon kiekollista taitoa joukkueen takalinjoille.

Embed from Getty Images

KooKoon hyökkäyspeli on ollut viime aikoina tehokasta ja maaleja on syntynyt todella kiitettävästi. Viimeisen kymmenen pelin otannalla joukkue tehnyt sarjassa eniten maaleja yhdessä Lukon kanssa yhteensä 33, joten tuolla yli kolmen tehdyn maalin keskiarvolla taistellaan käytännössä, joka ilta voitosta.

SaiPa

SaiPan kausi on ollut hyvin odotetunlainen ja joukkue on tällä hetkellä sarjassa sijalla yhdeksän. Tänään ja tapaninpäivänä pelattavat kaksi Kaakon Derbyä ovatkin joukkueelle äärimmäisen tärkeät, sillä joukkue on jäänyt edellä menevistä HPK:sta ja KooKoosta jo 12 pistettä, joten joukkueella olisi nyt hyvä paikka kuroa eroa kiinni. Toki joukkueen viimeaikainen vire ei lupaa hyvää illan kamppailuun lähdettäessä, sillä SaiPa on hävinnyt kolme ottelua putkeen ja viidestä edellisestä pelistä lappeenrantalaiset ovat voittaneet vain yhden. SaiPa pääsee illan kamppailuun tuoreena, sillä joukkue on pelannut vain yhden ottelun viimeisen vajaan parin viikon aikana, joten väsymystä ei tänään pitäisi olla.

https://twitter.com/Liiga_SaiPa/status/1207979345127583745

Vaikka tuloksellisesti SaiPan edelliset ottelut ovatkin olleet heikkoja niin joukkueen ylivoimapeli on silti toiminut varsin kiitettävästi, joten se antaa hyvää selkänojaa paikallispeliin lähdettäessä. Viiden viimeisen pelin otannalla joukkueen ylivoima on toiminut reilut 26 prosenttisesti, joten se osa-alue pitäisi olla joukkueella kunnossa. Sitä vastoin puolustus ja maalivahtipelin kanssa joukkueella riittää edelleen haasteita, joten mikäli joukkue haluaa tänään taistella voitosta ei omiin olisi varaa laskea kolme maalia, joka on ollut edellisten pelien trendi. Hyökkäyspelissä joukkuetta kannattelee hyvin pitkälti tutut nimet, sillä Tomas Zaborsky ja Teemu Ramstedt ovat olleet isossa roolissa joukkueen tehojen osalta.

 

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.