Lue NHL:n kierrosraportti – suomalaiset vahvasti mukana

Calgary Flames hävisi jatkoajalla Montreal Canadiensille 3-4. Montrealin Joel Armia teki kauden 12:nnen maalinsa ja nousi samalla maalin päähän omasta NHL:n maaliennätyksestään. Armia teki Canadiensin 2-2 tasoituksen. Artturi Lehkonen saalisti ottelussa kaksi syöttöpistettä. Armian tämän kauden tehot ovat 12+9=21. Hänen piste-ennätyksensä on kahden kauden takaa, jolloin hän saalisti 29 pistettä.

Philadelphia Flyers voitti Buffalo Sabresin 6-1. Buffalolauma oli koko ottelun ajan vastaantulija ja suomalaiset eivät päässeet tehopisteille. Kyseessä oli Buffalon kolmas voitto putkeen kun taas Flyers on voittanut kaksi ottelua putkeen. Molemmat joukkueet ovat itäisen konferenssin keskisijoilla.

Colorado Avalanche hävisi Carolina Hurricanesille 1-3. Sebastian Aho teki ottelun viimeisen osuman tyhjään maaliin. Maalin syöttäjäksi merkittiin Teuvo Teräväinen. Aholla on tältä kaudelta tehot 21+13=34. Teräväisellä sen sijaan on tehot 7+28. Hän johtaa kyseisillä tehoilla suomalaisten maalipörssiä ja on pistepörssissä kolmantena. Colorado johti ottelua vielä kolmannen erän lopussa 1-0. Hurricanes ei kuitenkaan luovuttanut vaan nousi rinnalle ja meni ohi Andrei Svetshnikovin ja Jaccob Slavinin maaleilla.

– Aika hieno voitto. Olimme jo valmiina ottamaan maalivahdin pois, mutta sitten teimme tarvittavat maalit. Koko ottelun luonne muuttui tasoituksemme jälkeen, Hurricanesin päävalmentaja Rod Brind’Amour sanoi.

Arizona Coyotes hävisi maali-iloittelussa Minnesota Wildille 5-8. Darcy Kuemper Arizonan maalilla torjui vain 25/32 ja hänet vaihdettiin maalilta pois lyhyeksi aikaa. Antti Raanta sai peliaikaa oudot 48 sekuntia. Minnesotan kapteeni Mikko Koivu on edelleen sairastuvalla.

Tampa Bay Lightning hävisi jatkoajan jälkeen Dallas Starsille. Miro Heiskanen kellotti peliaikaa noin 23 minuuttia, Roope Hintz alle 10 minuuttia ja Esa Lindell yli 25 minuuttia.

Los Angeles Kings hävisi jatkoajalla Columbus Blue Jacketsille 2-3. Columbuksen maalilla hääri jälleen voitokkaasti Joonas Korpisalo. Kyseessä on Korpisalon kolmas peräkkäinen voitto. Korpisalolle kirjattiin 23 torjuntaa. Hän on pelannut kaudella 28 ottelussa ja hänen saldonaan on 15 voittoa torjuntaprosentilla 90,8%.

Ottawa Senators voitti Nashville Predatorsin jatkoajan jälkeen 5-4. Nashvillen maalilla torjui Juuse Saros, joka torjui 19 laukausta torjuntaprosentin ollessa todella vaatimaton 79,2%. Mikael Granlund oli sivussa Nashvillen kokoonpanosta alavartalovamman johdosta.

Boston Bruins hävisi New York Islandersille voittolaukauksilla 2-3. Bruinsin maalilla oli Tuukka Rask joka torjui 19 kertaa. Rask on torjunut tällä kaudella 22 ottelussa torjuntaprosentilla 92,2%.

Winnipeg Jets hävisi Chicago Blackhawksille 1-4. Chicagon Patrick Kane oli huikeassa kunnossa tehden tehot 1+3. Näin ollen Kane oli jokaisessa Chicagon maalissa mukana. Chicagon Olli Määttä pelasi yli 18 minuuttia ja sai tehopörssiin merkinnän +1. Winnipegin Joona Luoto pelasi jo 16:nnen ottelunsa eikä hän ole edelleenkään saalistanut yhtään pistettä. Tätä menoa Manitoba Moose kutsuu nopeasti takaisin. Patrik Laine pelasi yli 20 minuuttia ja hän saavutti tehopörssiin ruman lukeman -3.