SM-liiga – Kärpät ja JYP kohtaavat illan kärkiottelussa, lue kamppailun ennakko

Jääkiekon SM-liigassa pelataan tänään kolmen ottelun kierros. Viime kierroksilla heikosti esiintynyt Tappara saa vieraakseen TPS:n ja Hämeenlinnassa puolestaan kohtaavat HPK ja KalPa. Illan ehdoton kärkikamppailu pelataan kuitenkin Oulussa, jossa sarjakärki Kärpät saa vastaansa sarjakolmosen JYP:n. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kertaalleen, kun Kärpät haki sarjan alkukieroksilla syyskuussa Hippokselta pisteet jatkoajan jälkeen maalein 4-3, joten jyväskyläläisillä olisi tänään oiva mahdollisuus hakea revanssi Raksilasta.

Ennakkoasetelmat illan otteluun

Kärpät

SM-liigan dynastia seuroihin lukeutuva Kärpät on ollut tällä kaudella totutun vahva ja joukkue johtaakin tällä hetkellä sarjaa jo seitsemän pisteen erolla Tapparaan. Kärpät on ollut viime kuukaudet hurjassa iskussa ja se lähtee illan koitokseen kymmenen ottelun voittoputkessa. Yhteensä kuudestatoista edellisestä ottelusta se on voittanut neljätoista, mutta ottanut kaikista noista otteluista vähintään pisteen. Oululaisten edellinen tappio varsinaisella peliajalla tuli yli kaksi kuukautta sitten Tapparan vieraana, joten itseluottamus joukkueessa on varmasti tapissa.

Embed from Getty Images

Kärppien puolustuspeli on ollut rautaa koko kauden eikä maaottelutauko ole tehnyt tuolle osa-alueelle muutosta. Tauon jälkeen Kärpät on pelannut neljä ottelua, joissa se on kaksi kertaa pitänyt maalinsa puhtaana ja päästänyt omiin yhteensä vain kolme maalia. Juuri vahva puolustus ja maalivahtipeli ovat taanneet sen, että vaikka joukkueella olisi huonompi ilta hyökkäyspelin osalta on se silti pystynyt hakemaan niukkoja voittoja, kuten viime viikoilla pelatut vieraspelit Lukkoa ja Ässiä vastaan näyttivät.

Erikoistilannepelaamisessa ylivoima on ollut sarjan keskikastia, mutta joukkueen alivoima sitä vastoin on ollut häkellyttävän korkealla tasolla. Kärpät ei ole päästänyt kymmenessä viime pelissä yhtään maalia alivoimalla pelatessaan ja koko kaudellakin se on päästänyt vain  kaksi, joka poikkeuksellisen kova suoritus, kun runkosarjaa on kuitenkin pelattu jo yli kolmannes. Prosenttien valossa alivoima on yli 97 prosenttista, joten siinä on vahva selkänoja johon nojata vaikeina hetkinä. Toki tänään tuokin osa-alue joutuu kunnon testiin, kun vastaan tulee sarjassa eniten maaleja tehnyt JYP.

Embed from Getty Images

 

JYP

JYP on ollut tällä kaudella sarjan positiivisimpia yllättäjiä siitäkin huolimatta, että sillä on laadukas materiaali käytössä. Vaikean viime kauden jälkeen päävalmentajaksi tuli Pekka Tirkkonen, joka otti aisaparikseen SaiPa vuosilta tutun Ari Santasen ja kaksikko muun valmennuksen ohella on tehnyt todella hyvää työtä. Jyväskyläläiset ovat tällä hetkellä sarjassa kolmantena ja sillä on tähän iltaan lähdettäessä alla seitsemän ottelun voittoputki, joten tänään joukkue pääsee mittaamaan tasonsa kovimpaan mahdolliseen paikkaan..

JYP on viime aikoina ottanut kovia päänahkoja ja se voitti muun muassa Lukon ja Tapparan näytöstyyliin ja haki muun muassa viime viikolla hienon vierasvoiton kovakuntoisesta Ilveksestä, joten potentiaaalia joukkueella on myös voittaa Kärpät vaikkei se helppoa tulekaan olemaan.

Embed from Getty Images

JYP:stä puhuttaessa on pakko nostaa yksi yksittäinen pelaaja esiin, joka saattaa tänään omalla henkilökohtaisella panoksellaan ratkaista voiton joukkueelleen ja se pelaaja on Julius Nättinen. 22-vuotias hyökkääjä on ollut koko kauden kovassa iskussa, mutta maajoukkuetauon jälkeen hän on nostanut jalkaa vain lisää kaasulle. Viimeiseen neljään peliin hän on tehnyt käsittämättömät tehot 4+7 eli lähes kolme pistettä ottelua kohden, joten mies voi tänään oli todella kova ase joukkueelleen ja iso riesa puolestaan Kärpille. Nättinen on myös näyttänyt, että on myös kova nimenomaan sarjan kärkipeleissä. Ilvestä vastaan hän teki maalin ja esimerkiksi Lukkoa ja Tapparaa vastaan hän teki molemmissa  otteluissa tehot 1+3, joten maalinteon lisäksi nättinen järjestelee paikkoja myös muille.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.