Poliisihallitus kieltää 25 vuotta kiekkokansaa viihdyttäneen Liigapörssin

Tänään tuli todellinen yllätys uutinen, kun tuli tieto, että urheilun ja eritoten jääkiekon seuraajia vuosikymmeniä viihdyttänyt IS Liigapörssi sekä Hockey GM pelit joudutaan nykymuodossa lopettamaan Poliisihallituksen tuoreimman päätöksen takia.

Liigapörssi julkaisi tänään tiedotteen, jossa se kertoi, että arpajaislain noudattamista valvova Poliisihallitus on kiinnittänyt huomionsa Liigapörssiin. Poliisihallituksen mukaan Liigapörssi täyttää arpajaislain, arpajaisten ja rahapelien määritelmät ja nykymuotoisena manageripeli tulee lopettaa uhkasakon uhalla, joka on Ilta-Sanomien mukaan 300 000 euroa. 

Poliisihallituksen päätöksen (25.11.2019)  mukaan kyseiset Fantasy Sports-pelit rikkovat arpajaislakia, sillä molemmat täyttävät arpajaisten määritelmän. Arpajaislain mukaan yllätys yllätys Veikkaus OY:llä  on yksinoikeus rahapelien toimeenpanemiseen Suomessa pois lukien Ahvenanmaa.

 

Liigapörssin tiedotteessa myös kerrotaan, että kieltopäätöstä tullaan noudattamaan ja tällaisenaan Liigapörssi tulee loppumaan käynnissä olevaan 3 jaksoon, joka päättyy 20 joulukuuta 2019.

Liigapörssi manageripeli on viihdyttänyt ja ilahduttanut isoa joukkoa ihmisiä jo 25 vuoden ajan. Liigapörssissä luodaan oikeista SM-liigan pelaajista kuvitteellisia kuuden pelaajan joukkueita, jotka saavat pisteitä siitä miten pelaajat suoriutuvat kentällä oikeissa SM-liigaotteluissa. Kenttäpelaajat saavat pisteitä esimerkiksi maaleista ja syötöistä, kun taas maalivahdit saavat pisteitä muun muassa torjunnoista ja voitoista yms.

Liigapörssin lopettaminen onkin herättänyt Sosiaalisessa mediassa valtavaa ihmetystä ja moni pitää tuoretta päätöstä suorastaan pöyristyttävänä ja moni toivookin, että peli pysyisi jossain muodossa myös tulevaisuudessa. Liigapörssiä pelaa pitkälti yli 30 000 ihmistä, joten siitä on muodostunut todella monelle tärkeä osa SM-liigan seuraamista, joka tuo viihdettä ja lisää sisältöä jääkiekon seuraamiseen.

Moni pohtikin netissä huumorilla tai ainakin puolitosissaan, että kauankohan menee, kun Veikkaus julkaiseen oman vastaavanlaisen pelinsä. Siitä onko Veikkausella tässä asiassa näppinsä pelissä ei ole tietoa.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.