Jokerit kohtaa Amur Habarovskin – lue ennakko

Jokerit kohtaa Amur Habarovskin tiistain kotiottelussaan. Janis Kalnins jatkaa maalilla ja Ahti Oksanen palaa kokoonpanoon.

Kalnins on pelannut helsinkiläisten kolmessa viime pelissä, joissa on tullut voitot Traktorista ja Dynamo Moskovasta sekä rankkaritappio Lokomotiville. Latvialainen on ollut hyvässä vireessä ja jatkaa näin tolppien välissä.

Oksanen huilasi sunnuntain ottelussa, mutta tekee nyt paluun Antti Pihlströmin ja Marko Anttilan laidalle. Lepovuorossa tänään on Henri Ikonen. Terveenä sivussa ovat myös Mika Niemi sekä Kiekko-Vantaan riveissä jatkava Konsta Hirvonen. Loukkaantuneiden listalla ovat Saku Mäenalanen ja Nicklas Jensen.

Petri Kontiola oli viime viikolla hyvässä vireessä, sillä kolmeen otteluun hän kasasi tehot 1+5=6. Yhteinen kemia löytyi ketjukavereiden Veli-Matti Savinaisen ja Aleksi Halmeen kanssa. Myös ylivoimalla tuli onnistumisia, vaikka Lokomotiv-kamppailun kolmannen erän kahden miehen ylivoimissa vedettiinkin vesiperä.

Jokerit ja Amur kohtasivat toissa viikolla Habarovskissa, jossa helsinkiläiset kokivat 1-4-tappion. Kalavelkoja on siis maksettavana, sillä vieraspeli jätti suuhun happaman maun. Amurille voitto oli iso ja sen jälkeen vire on ollut vahva. Seuranneessa kotipelissä kaatui Metallurg, Ufassa tuli tappio, mutta viimeisimmässä ottelussaan Amur kukisti Barysin vieraissa.

Habarovskilaisten tehomies kolmessa edellisessä ottelussa on ollut hyökkääjä Denis Golubev, joka on kasannut tehot 2+2=4. Ykköspistemies on tshekki Tomas Zohorna (8+10=18) ja myös muut ulkomaalaisvahvistukset ovat tshekkejä. Maalivahti Marek Langhamer, puolustajat Michal Jordan ja Ondrej Vitasek sekä Zohornan pikkuveli Hynek kuuluvat joukkueen luottomiehiin.

Tämän illan ottelu alkaa klo 18.30 ja ovet avataan klo 17.00.

Jokereiden kokoonpano:

6 Jesse Joensuu – 93 Peter Regin (C) – 21 Brian O’Neill
19 Veli-Matti Savinainen – 27 Petri Kontiola – 72 Aleksi Halme
25 Henrik Haapala – 37 John Norman – 11 Steve Moses
9 Ahti Oksanen – 41 Antti Pihlström – 12 Marko Anttila (A)

44 Mikko Lehtonen – 51 Alex Grant
50 Viktor Lööv – 18 Sami Lepistö (A)
42 Teemu Eronen – 7 Oliver Lauridsen
4 Tommi Kivistö

98 Janis Kalnins (31 Antti Niemi)

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.