SM-liiga – Ilves saa vieraakseen Kärpät, lue lähtökohdat kierroksen kärkikamppailuun

Jääkiekon SM-liigassa pelataan tänään erittäin mielenkiintoinen kärkikamppailu, kun sarjakolmonen Ilves isännöi sarjakärki Kärppiä. Joukkueet ovat kohdanneet tämän kauden runkosarjassa kolme kertaa, joista Kärpät voitti kaksi ensimmäistä, mutta vajaat kaksi viikkoa sitten pelattu kolmas kamppailu päättyi Ilveksen vierasvoittoon voittolaukausten jälkeen maalein 2-1.

Ennakkoasetelmat illan otteluun

Ilves

Kotijoukkue Ilves on pelannut jo pitkään todella hyvin ja se onkin sarjataulukossa tällä hetkellä kolmantena ja vahvasti kiinni näin pudotuspelien kotiedussa. Ilves on pelannut joulutauon jälkeen todella vahvasti ja se on ottanut yhdeksästä peräkkäisestä ottelusta pisteitä ja noista otteluista peräti seitsemän on päättynyt joukkueen voittoon. Viime viikolla tamperelaiset pelasivat kaksi kamppailua, joista ensimmäisessä se kärsi kirvelevän voittolaukaus tappion vierasjäällä Jukureille, mutta lauantaina se murskasi kotona Pelicansin tylysti maalein 8-2.

Embed from Getty Images

Ilveksen materiaali on todella laaja ja erityisesti hyökkäyksessä löytyy käsiä käytännössä jokaisesta ketjusta. Joukkueen tulivoimasta kertoo paljon myös se, että Ilves on tehnyt neljässä edellisessä ottelussa peräti 18 maalia eli 4,5 maalia ottelua kohden. Hyökkääjistä varsinkin Arttu Ruotsalainen on ollut viime otteluissa hurjalla pelipäällä, sillä mies on tehnyt neljään viime peliin peräti tehot 5+4. Lisäksi samassa ketjussa pelaavat Eemeli Suomi ja Ville Meskanen ovat olleet myös tehokkaita, sillä molemmat ovat pelanneet tämän vuoden puolella yli piste per tahdilla.

Puolustuspeli on ollut Ilveksellä myös pääosin kunnossa, mutta tänään se joutuu todelliseen testiin, kun vastassa on aivan sarjan absoluuttinen huippu. Toki joukkue kesti Kärppien paineen jo vieraskentälle, joten miksei se kestäisi myös kotona. Sitä vastoin erikoistilannepelaamisessa joukkueella riittää parannettava, koska viime aikoina ei joukkueen yli eikä alivoima ole ollut aivan toivotulla tasolla. Viimeisen kymmenen pelin otannalla joukkueen ylivoima on ollut sarjassa vasta yhdenneksitoista parasta ja alivoima puolestaan yhdeksänneksi parasta, joten noissa osa-alueissa riittää hivenen petrattavaa, vaikka kaikki muu onkin joukkueella hyvin kunnossa.

Kärpät

Kärpät lähtee tämän iltaiseen otteluun sarjan piikkipaikalta, mutta joukkueen viime aikainen vire ei silti ole ollut toivotulla tasolla. Oululaiset eivät ole saaneet viidestä edellisestä ottelusta yhtään kolmen pisteen voittoa eikä peli ole muutenkaan ollut kasassa täyttä 60 minuuttia. Viime viikolla se hävisi kaksi kovaa ottelua Tapparaa ja Lukkoa vastaan ja vaikka se voittikin lauantaina Ässät vierasjäällä voittolaukausten jälkeen maalein 6-5, oli tuossakin ottelussa hyvin paljon epätyypillisiä Kärppä -piirteitä. Joukkue oli ottelussa kaksi kertaa kahden maalin johdossa, mutta se laski silti kotijoukkueen päätöserässä johtoon. Lisäksi on hyvin harvoin näkynyt otteluita, jossa Kärppien puolustus päästää omiin viisi maalia. Mikäli Kärpät haluaa tänään taistella voitosta pitää joukkueen puolustuspelaamisen olla koko viisikon tasolla huomattavasti sitoutuneempaa mitä viime aikoina on nähty.

Embed from Getty Images

Kärppien hyökkäyspeli on viime otteluissa ollut kohtalaisella tasolla, mutta sielläkin on silti näkynyt yllättävän paljon epätasaisuutta. Siitä huolimatta Jesse Puljujärvi on löytänyt viime otteluissa hyvän vireen ja viiteen viime peliin on syntynyt  tehot 3+4. Varsinkin edellisessä kamppailussa Porissa Puljujärvi oli hurjalla pelipäällä saalistaen ottelussa peräti neljä tehopistettä.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.