Golf – Kalle Samooja aloitti upeasti Eurooppa Tourin osakilpailun Dubaissa

Suomalaispelaajat aloittivat urakkansa kohtalaisen mukavasti golfin Eurooppa Tourin kilpailussa Dubaissa. Parhaiten avauspäivästä suoriutui Kalle Samooja, joka pelasi vaikealla kentällä huipputuloksen 69 eli kolme lyöntiä alle parin ja mies tässä vaiheessa kilpailussa upeasti jaetulla kolmannella sijalla ja ero kilpailua johtavaan Belgian Thomas Pietersiin on vain kaksi lyöntiä.

Embed from Getty Images

Samooja aloitti päivän todella hyvin ja hän teki ensimmäiseen kuuteen reikään peräti kolme birdiä. Vaikka reiälle yhdeksän tuli harmittavasti tuplabogey sujui suomalaisen etuysi silti tulokseen yksi alle parin, joka oli yksi päivän parhaista tuloksista. Takaysillä Samooja teki seitsemän peräkkäistä paria ja näyttikin pitkään siltä, että mies pelaa kierroksensa samalla tahdilla. Samooja sai loppuun kuitenkin hyvän vireen ja kahdella viimeiselle reiälle tehdyt birdiet olivat hyvä lopetus kierrokselle ja samalla tulos koheni kolme alle parin ja samalla mies nousi hienosti jaetulle sijalle kolme, josta onkin todella mainio lähteä huomenna pelattava toiseen kierrokseen.

Mikko Korhosen ja Tapio Pulkkasen kierrokset eivät sujuneet aivan yhtä upeissa merkeissä, kuin Samoojalla, mutta molempien tulokset ovat tässä vaiheessa silti cut-rajan paremmalla puolella. Korhonen pelasi kierroksensa jo aamulla ja pitkään näyttikin siltä, että suomalainen pelaa tasapainoisen kierroksen, mutta takaysillä tulleet kolme bogeyä ja yksi birdie pudottivat tuloksen kuitenkin + 2 ja näin Korhosen sijoitus on tässä vaiheessa jaettu 61.

Embed from Getty Images

Tapio Pulkkasen kilpailu puolestaan alkoi todella heikosti ja mies palasi ensimmäiset kuusi reikää tulokseen neljä yli parin ja sijoitus oli noin 90 kieppeillä. Pulkkanen sai kuitenkin loppuun hurjan kirivaihteen päälle ja suomalaispelaaja teki viidelle viimeiselle reiälle peräti kolme birdieta ja samalla sijoitus nousi peräti yli neljäkymmentä sijaa ylöspäin ja mies onkin avauskierroksen jälkeen sijalla 45 ja näin ollen komeasti cut-rajan paremmalla puolella.

Huomenna suomalaisilta vaaditaan jälleen erinomaista peliä, sillä Dubai Desert Classicin kenttä on tänä vuonna viritetty äärimmäisen vaikeaksi, joka näkyy myös tulostasossa. Suomalaispelaajat pelasivat myös viime viikolla kohtalaisen hyvän avauspäivän, mutta kaikki kuitenkin suorittivat perjantain toisella kierroksella huomattavasti heikommin eikä kukaan näin ollen päässyt v-lopun jatkokierroksille. Samooja ja Pulkkanen pääsevät pelaamaan huomenna jo aamulla, joten molemmilla on hyvä paikka iskeä ja näin ollen kohentaa sijoitustaan. Korhonen puolestaan pelaa oman toisen kierroksensa iltapäivällä.

Embed from Getty Images

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.