Slovakia voitti Puolan yllätyksellisesti 2-1 jalkapallon EM-kisoissa

Em kisat jalkapallo

Slovakia järjesti yllätyksen jalkapallon miesten EM-kilpailuiden E-lohkon avauskierroksella, kun se kaatoi Puolan 2–1 Pietarissa.

Monissa ennakkoarvioinneissa todella heikoksi joukkueeksi povattu Slovakia meni johtoon jo 18:lla peliminuutilla, kun Robert Makin laukaus kimposi tolpan kautta Puolan maalivahti Wojciech Szczesnyn selkään ja sitä kautta maaliin.

Puola nousi tasoihin Karol Linettyn maalilla heti toisen puoliajan alussa. Pikkuhiljaa ottelun hallinta näytti kääntyvän Puolalle, mutta Grzegorz Krychowiakin 62:n minuutin ulosajo laittoi puolalaisten suunnitelmat uusiksi. Seitsemän minuuttia myöhemmin Milan Skriniar iski Slovakian voittomaalin.

Maailman yksi parhaimmista pelaajista, Puolan Roberto Lewandowski oli kuin varjo kentällä, kun hänelle ei saatu pelattua palloa.