Sebastian Ahon hyvä pelivire jatkuu – Teräväinen kauden viidenteen osumaansa

NHL Kiekko

Carolina Hurricanes voitti Chicago Blackhawksin toisena peräkkäisenä päivänä. Edellisenä päivänä Sebastian Aho teki hattutempun ja nytkin Aho sekä Teuvo Teräväinen olivat hyvässä pelivireessä.

Chicago johti ottelua avauserän jälkeen 2–0, mutta sen jälkeen oli Carolinan vuoro. Teräväinen oli syöttämässä kahta Andrei Svetshnikovin osumaa, joista toista oli syöttämässä myös Aho. Sen jälkeen Aho syötti Teräväisen kauden viidennen osuman, jolla Hurricanes meni jo 4–2 -johtoon. Carolina voitti ottelun lopulta 6–3.

Teräväiselle merkittiin ottelusta tehopisteet 1+2 ja Aholle 0+2. Carolina on upeasti koko liigan kärjessä pudotuspelien lähestyessä.

Pittsburgh Penguinsin koko joukkue oli huikealla tuulella kun se kukisti isäntäjoukkue Philadelphia Flyersin. Pittsburgh takoi pelin aikana kiekon Philadelphian verkkoon kaikkiaan seitsemän kertaa. Philadelphia teki sijaan kolme maalia.

Pittsburghin Kasperi Kapanen sai syöttöpisteen joukkuetoverinsa Jason Zuckerin kolmannen erän maalista.

New York Islandersin ja Buffalo Sabresin kohtaaminen puolestaan eteni jatkoajalle 3–3-tilanteessa. Voittaja ratkaistiin lopulta voittolaukauskisassa, jonka ainoan maalin upotti Buffalon Anders Bjork. Hän teki varsinaisella peliajalla kaksi maalia. Peli päättyi kotijoukkue Buffalon hyväksi 4–3.

Suomalaisia oli jäällä Buffalon paidassa. Arttu Ruotsalainen, Henri Jokiharju ja Rasmus Ristolainen lähtivät kuitenkin kentältä ilman tehopisteitä.

Boston Bruins hävisi vieraissa New Jersey Devilsille. Paholaiset nappasivat voiton tshekkiläishyökkääjä Pavel Zachan jatkoajalla tekemän maalin myötä. New Jerseyn suomalaishyökkääjä Janne Kuokkanen pelasi noin 14 minuuttia, mutta jäi tehopisteittä.