Viisi uutta vahvistusta jokerinuttuun – Jokerit rakentaa koko paletin lähes alusta, Märjämäen penkki ei heilu

Jokerit logo

Jokerit Live -tapahtumassa keskiviikkoiltana julkaistiin viisi uutta pelaajavahvistusta. Helsinkiläisseuraan saapuvat maalivahti Janne Juvonen, puolustajat Philip Holm ja Petteri Lindbohm sekä hyökkääjät Hannes Björninen ja Teemu Turunen.

Juvonen, 26, pelasi tällä kaudella toista vuottaan Ruotsin SHL:n Leksands IF:ssä, jossa torjui eniten voittoja (28) sarjan kaikista maalivahdeista. Päästettyjen maalien keskiarvo runkosarjassa oli 2,41 ottelua kohden ja torjuntaprosentti 91,6. Juvonen teki kauden aikana myös debyyttinsä Leijonissa ja kuuluu kevään MM-leiriryhmään.

Pohjois-Karjalasta kotoisin oleva Juvonen debytoi SM-liigassa Pelicansin paidassa hopeamitaliin päättyneellä kaudella 2011-12. Alle 20-vuotiaiden MM-kultaa maalivahti oli voittamassa tammikuussa 2014. Ulkomaisiin sarjoihin Juvonen suuntasi kaudeksi 2018-19, jolloin hän edusti ensin EBEL-liigan Innsbruckia ja myöhemmin SHL:n Mora IK:ta ennen siirtoaan Leksandiin.

Juvosen sopimus Jokereiden kanssa on kaksivuotinen. Hänen pelinumeronsa on 30.

-Juvosella on alla vahva kausi SHL:ssä ja EHT:llä, mistä osoituksena myös paikka Leijonien MM-leiriryhmässä. Hän on nopeat refleksit omaava ja hyvin liikkuva maalivahti, joka on menossa urallaan vahvasti eteenpäin, kertoo Jokereiden puheenjohtaja ja GM Jari Kurri.

Embed from Getty Images

Holm, 29, edusti tällä kaudella Metallurg Magnitogorskia, jonka riveihin liittyi marraskuussa. Hän teki KHL:n itäisen konferenssin ryhmässä 22 kamppailussa 2+7=9 pistettä ja oli pudotuspeleissä joukkueensa johtava puolustaja 12 ottelun tehoin 2+5=7. Peliaikaa tuli keskimärin 21 minuuttia ja 9 sekuntia ottelua kohden, mikä oli Metallurgin pelaajista toiseksi eniten.

Tukholmasta lähtöisin oleva Holm oli voittamassa Tre Kronorin paidassa MM-kultaa keväällä 2017 ja on mukana parhaillaan käynnissä olevassa MM-leirityksessä. Puolustaja on pelannut KHL:ssä Metallurgin lisäksi Torpedo Nizhni Novgorodissa kaudella 2018-19. NHL-debyyttinsä Holm teki vuotta aikaisemmin Vancouver Canucksin paidassa.

Holmin sopimus Jokereiden kanssa on kaksivuotinen. Hän pelaa numerolla 52.

-Holm pelaa laadukasta kahden suunnan peliä ja omaa hyvät kiekolliset taidot. Häneltä löytyy kokemusta eri sarjoista sekä kansainvälisistä peleistä, ja KHL:ssä hän on osoittanut pystyvänsä pelaamaan hyvin omilla vahvuuksillaan, kertoo Kurri.

Embed from Getty Images

Lindbohm, 27, palaa Jokereihin seitsemän vuoden tauon jälkeen, sillä hän edusti helsinkiläisseuraa kausilla 2011-14 ja teki joukkueessa myös SM-liigadedyyttinsä. Kuluvalla kaudella Lindbohm pelasi kolmannen vuotensa Sveitsin liigassa, jossa edusti kaksi ensimmäistä Lausannea ja viimeisellä Bieliä.

Lindbohm oli voittamassa Leijonissa MM-kultaa toissa keväänä ja kuuluu myös nyt Latvian kisoihin valmistautuvaan ryhmään. Jokereista lähtönsä jälkeen Lindbohm pelasi neljä kautta Pohjois-Amerikassa, jossa sai vyölleen 40 NHL-ottelua St. Louis Bluesin paidassa.

Lindbohmin sopimus Jokereiden kanssa on kaksivuotinen. Hän pelaa numerolla 40.

-Lindbohm on jämäkkä kamppailija ja soturi, joka sopii tyylinsä ja luonteensa puolesta varmasti mainiosti Jokereihin ja KHL:ään. Hän on kansainvälisen tason pelaaja, jolta löytyy jokeritaustaa, ja olemme erittäin iloisia saadessamme hänet takaisin omiin riveihimme, toteaa Kurri.

Embed from Getty Images

Björninen, 25, pelasi uransa toistaiseksi parhaan kauden tällä kaudella kasvattajaseurassaan Pelicansissa. Keskushyökkääjä oli SM-liigan pistepörssin kuudes 49 ottelun tehoin 16+31=47. Pudotuspeleissä syntyi viidessä ottelussa 3+4=7 pistettä. Björninen oli lisäksi sarjan ylivoimaisesti paras aloittaja voitoprosentilla 62,6.

Hyökkääjä on edustanut tähän asti koko uransa Pelicansia, jossa toimi kapteenina kolmella viime kaudella. Nousujohteinen kehitys on johtanut myös maajoukkuekutsuihin, sillä Björninen on pukenut Leijona-paidan päälleen kolmen viime kauden aikana ja jahtaa ensimmäistä MM-kisapaikkaansa tänä keväänä.

Björnisen sopimus Jokereiden kanssa on kaksivuotinen. Hän pelaa numerolla 42.

-Björninen on vahva kahden suunnan keskushyökkääjä, jonka luonne ja johtajuus vain lisäävät hänen arvoaan joukkueilleen. Myös kiekollinen peli on kehittynyt viime vuosina ja hän menee urallaan tällä hetkellä todella vahvasti eteenpäin, Kurri kuvailee.

Embed from Getty Images

Turunen, 25, on jokerikasvatti, joka kävi koko seuran junioripolun läpi aina luistelukoulusta U20-joukkueeseen asti. Tällä kaudella hän pelasi ensimmäistä kertaa ulkomaisessa sarjassa ja edusti Sveitsin liigan Davosia, jossa iski 39 ottelussa 13+10=23 pistettä.

Turunen on kuulunut kahdella viime kaudella Leijonien parhaimmistoon EHT-kiertueella ja on mukana käynnissä olevassa MM-leirityksessä. Hyökkääjä murtautui SM-liigan kärkipelaajien joukkoon kaudella 2018-19 HPK:ssa, jossa voitti sarjan mestaruuden ja oli runkosarjassa pistepörssin kolmas. Seuraavalla kaudella hän oli pistepörssin seitsemäs HIFK:n riveissä.

Turusen sopimus Jokereiden kanssa on yksivuotinen. Hän pelaa numerolla 77.

-Turunen on taitava hyökkääjä, joka on kehittynyt kokonaisvaltaisessa pelaamisessaan paljon viime vuosina. Hänen pelistään huokuvat myös kova taistelu ja peräänantamattomuus sekä kaikessa tekemisessä iso halu kehittyä edelleen, kertoo Kurri.

Embed from Getty Images

Sopimustilanne 5.5.2021

Maalivahdit

Janne Juvonen 2023, Sebastian Katajainen 2022, Anders Lindbäck 2023, Samuli Tervo 2022.

Puolustajat

Niklas Friman 2022, Alex Grant 2023, Philip Holm 2023, Tommi Kivistö 2022, Jakub Krejčík 2022, Petteri Lindbohm 2023, Jaako Manninen 2022, Niko Mikkola 2022, David Sklenicka 2022, Oliver Tuhkanen 2022.

Hyökkääjät

Marko Anttila 2022 (optio 2023), Hannes Björninen 2023, Henrik Haapala 2023, Aleksi Halme 2022, Markus Hännikäinen 2023, Mathias Hänninen 2022, Henri Ikonen 2022, Nicklas Jensen 2023, Jesse Joensuu 2022, Julius Junttila 2022, Kristjan Kombe 2022, John Norman 2022, Brian O’Neill 2024, Iiro Pakarinen 2023, Jordan Schroeder 2022, Niclas Tenhovuori 2022, Teemu Turunen 2022.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.