Manchester City seurahistoriansa ensimmäisen kerran Mestareiden liigan finaaliin

Manchester City

Manchester City on edennyt seurahistoriansa ensimmäisen kerran Mestareiden liigan finaaliin. Paikka finaalissa varmistui tiistaina, kun City kukisti PSG:n toisessa välierässä 2–0 ja eteni finaaliin yhteismaalein 4–1.

Ottelu alkoi talvisissa olosuhteissa, sillä Cityn kotinurmea peitti rännästä ja rakeista muodostunut lumikerros.

City siirtyi 1–0-johtoon Zintšenkon maalilla 11:llä minuutilla. Ukrainalainen juoksi tilanteessa City-vahti Edersonin upean avauksen perään ja syötti takaviistoon Kevin De Bruynelle. De Bruynen laukaus kilpistyi PSG-puolustukseen, mutta Riyad Mahrez onnistui viimeistelemään Cityn irtopallosta johtoon.

Toisella puoliajalla Mahrez osui toisen kerran ja pilasi PSG:n haaveet finaalipaikasta. Mahrezilla oli helppo työ onnistua, sillä hän sai tilanteesta tarkan syötön vasemmalta laidalta Phil Fodenilta.

Maalin jälkeen PSG:n tunteet kuumenivat, sillä hetkeä myöhemmin kuumakallena tunnettu Di Maria sai punaisen kortin potkaistuaan Fernandinhoa.

Cityn finaalivastustaja ratkeaa toisessa välierässä keskiviikkona. Chelsean ja Real Madridin ensimmäinen ottelu päättyi Madridissa 1–1-tasapeliin.