Sebastian Aho ja Roope Hintz onnistuivat maalinteossa jääkiekon NHL-kierroksella

Änäri3 jääkiekko NHL

Carolina Hurricanesin Sebastian Aho ja Dallas Starsin Roope Hintz onnistuivat maalinteossa jääkiekon NHL-kierroksella.

Dallasin Hintz kirjasi tehot 1+1 kotiottelussa Edmonton Oilersia vastaan. Ottelun ykköstähdeksi valittu Hintz alusti toisessa erässä 2–1-johtomaalin ja teki kolmannessa erässä 3–3 -tasoituksen.

Toisessa perättäisessä ottelussa maalinteossa onnistuneella Hintzillä on koossa tältä kaudelta 60 ottelusta tehot 26+27=53.

Dallas voitti ottelun maalein 5–3.

Mikko Koskinen pysäytti kiekon Oilersin maalilla 23/27 kertaa. Dallas-pakki Esa Lindell sai ottelusta yhden syöttöpisteen.

Sebastian Aho teki Hurricanesin voitto-osuman Tampa Bay Lightningia vastaan. Ottelun parhaaksi pelaajaksi valittu Aho iski Carolinan kolmannen maalin päätöserän puolivälin tienoilla, kun Hurricanes juhli kotonaan 3–2-voittoa.

Maali oli Aholle kauden 28:s. Ahon saldona on nyt 60 ottelusta 62 (28+32) pistettä.

Carolina-hyökkääjä Teuvo Teräväinen oli Hurricanesin toisen maalin kakkossyöttäjä.

Suomalaisista NHL-kierroksella onnistui myös St. Louis Bluesin maalivahti Ville Husso, joka torjui makean 5–2-vierasvoiton Washingtonista. Torjuntaprosentin 92,5 omaava Husso pysäytti kiekon 19/21 kertaa.

Columbus Blue Jacketsin Joonas Korpisalon ilta ei ollut yhtä valoisa, kun hän noukki kiekon selkänsä takaa viisi kertaa 1–5-tappioon päättyneessä vieraspelissä Pittsburgh Penguinsia vastaan. Korpisalolle kirjattiin 32/37 torjuntaa.