F-liigan puolivälierät: Eero Jalo palasi sankarina – TPS ja Classic nousivat dramaattisiin kotivoittoihin

Salibandy1

TPS johtaa F-liigan puolivälieräsarjaa Happeeta vastaan 2-1 ja Classic OLS:aa vastaan 3-0 sen jälkeen, kun TPS löi Happeen tänään kotonaan 3-2 ja Classic OLS:n jatkoajalla 7-6. Kumpikin illan voittajista nousi tänään kahden maalin tappioasemasta.

Jyväskylässä neljän maalin johdon päätöserässä hukannut TPS syötti tänään Happeelle samaa lääkettä, vaikka joutui otteluun vahvasti varamiehisenä. Vielä toisen erän lopulla taululla roikkui 0–2-vierasjohto, mutta Markus Suominen kavensi ja sitten nousi illan sankariksi Eero Jalo. Tänään paluun kaukaloon loukkaantumisesta johtuneen liki vuoden poissaolon jälkeen tehnyt Jalo iski ensin tasoituksen ja perään vielä illan voittomaalin.

Altavastaaja OLS johti Tampereella vielä runsaat kaksi minuuttia ennen loppua 6-4, mutta mestarit ehtivät vielä nykäistä tikkarin tylysti kieleltä. Maalivahti Lassi Torisevan juostua penkille Classic myllytti, ja ensin pommitti Albert Koskinen Mikko Leikkasen syötöstä illan kolmannen maalinsa ja perään Ville Lastikka Nico Salon poikkipassista pelin tasoihin. Jatkoaika ehti vanheta vain runsaan minuutin ennen kuin Classic ryösti pallon OLS:n maalin takana, Oskari Heikkilä näki maalilla yksin vaanineen Alpo Laitilan ja tämä sijoitti pallon asettelematta ohi Roni Tuonosen.

F-liigakarsinnan ensimmäisen kierroksen kolmansissa otteluissa nähtiin tasaisista tasaisin ilta, kun neljästä ottelusta kolme oli varsinaisen peliajan päättyessä tilanteessa 6-6 ratketakseen sitten jatkoaikamaaliin.

Liigajoukkue Karhut oli tiukilla Hawksin kanssa, kun altavastaaja johti avauserässä 3-1 ja nousi kolmannessa kahden maalin takaa kahdella ylivoimaosumalla tasoihin. Jatkoajalla Eero Vanhatalo kuitenkin laukoi Karhuille voittomaalin ja sarjassa 2–1-johdon.

Divarin runkosarjan voittaja M-Team on SaiPaa vastaan tappiolla 1-2 hävittyään tänään jatkoajalla 6-7. Kotijoukkue johti avauserässä 3-0 ja vielä neljä minuuttia ennen loppua 6-4, mutta SaiPa nousi kuin nousikin vielä jatkoajalle ja kruunasi iltansa ratkaisuosumalla.

Divarin kakkonen LNM johti vielä kolmannessa erässä 5-3 ja 6-5, mutta vain viisi sekuntia ennen summeria Lauri Piironen laukoi kuudella viittä vastaan Josban tasoihin. Jatkoajalla Jasu Holopainen kruunasi vieraiden nousun jatkoaikamaalilla, joka nosti Josban sarjassa 2–1-johtoon.

Karsintaillan varsinaisen peliajan voitto nähtiin Tampereella, jossa FBC turku otti 8–5-vierasvoitollaan edun Kooveeta vastaan. Avauserässä kahdella maalilla johtanut Koovee nousi kolmannen puolivälissä vielä kahden maalin takaa rinnalle, mutta sitten turkulaiset repäisivät uudelleen eroa. Ere Laitimo laukoi johto-osuman, ja Jussi Hoikkala sekä Lauri Laine komistelivat vielä lukemia tyhjiin.

Karhut, SaiPa, Josba ja FBC Turku johtavat siis nyt sarjojaan 2-1. Paikka karsinnan toisella kierroksella aukeaa kolmella voitolla.