Sardinian MM-rallin kärkipaikka vaihtui – Teemu Suninen kolhi autoaan

Teemu Suninen jäi Sardinian MM-rallin neljännellä erikoiskokeella viidenneksi ja menetti aamusta asti kestäneen johtonsa. Hyundain Dani Sordo hyödynsi suomalaisen päivän heikoimman ajon ja nousi kärkeen 7,5 sekunnin erolla ennen Sunista.

Sunisen ero kolmantena olevaan Toyotan Sebastien Ogieriin on 11,1 sekuntia. Sordo oli neljännen erikoiskokeen nopein ennen Hyundain Thierry Neuvillea ja Toyotan Kalle Rovanperää.

Embed from Getty Images

Sunisen auton keulassa näkyi vaurioita neljännen erikoiskokeen maalissa.

Neljännen erikoiskokeen jälkeen oli vuorossa huoltotauko. Kilpailu jatkuu kello 17.14 alkavalla erikoiskokeella. MM-sarjaa johtava Toyotan Elfyn Evans on tallitoverinsa Ogierin jälkeen neljäntenä kilpailussa.

Fordin Esapekka Lappi oli toinen aamun ensimmäisellä erikoiskokeella, mutta toisella erikoiskokeella hänen autonsa hajosi ja pilasi Lapin päivän. Myös Hyundain Ott Tänakilla on ollut vaikeaa ja virolainen maailmanmestari on vasta yhdeksäntenä. Alkaa olemaan sanomattakin selvää, että Tänakin taannoinen raju ulosajo on vaikuttanut virolaisen menoon psyykkisesti. Suoritukset alkavat olemaan viime kauteen verrattuna vähintäänkin heikkoja.

Embed from Getty Images

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.