Jokerit kohtaa illalla Dinamo Riian Hartwall Arenassa

Jokerit kohtaa perjantai-illan kotiottelussaan Dinamo Riian ja hakee neljättä peräkkäistä voittoaan. Helsinkiläisten maalilla jatkaa Janis Kalnins, mutta kenttäpelaajien osalta nähdään jälleen pientä liikehdintää.

Jokerit palasi kotikaukaloonsa tiistaina ja kukisti Spartak Moskovan tyylikkäästi 7-1. Kalnins torjui kamppailussa 22 kertaa ja jatkaa tänään tolppien välissä ex-seuraansa vastaan. Kokoonpanoon paluun tekevät tiistaina huilanneet Henri Ikonen ja Antti Pihlström sekä Viktor Lööv ja Alex Grant.

Kokoonpanon ulkopuolella ovat hyökkääjistä John Norman ja Jesse Joensuu sekä puolustajista Tommi Kivistö. Loukkaantumisten vuoksi huilaavat Jakub Krejčík, Julius Junttila sekä Aleksi Halme. Kahden ensimmäisen kohdalla puhutaan pikkuvammoista ja Halmeen osalta paluuta voidaan odottaa marraskuun alussa.

Jokerit on läntisessä konferenssissa kuudentena 13 pisteellä, mutta on pelannut 3-5 ottelua muita vähemmän. Pelaamissaan otteluissa helsinkiläiset ovat jääneet vain kerran ilman pisteitä ja nousseet hyvän vireen myötä KHL:n kuntopuntarin kärkipäähän TsSKA Moskovan tuntumaan.

Dinamo Riika on lännessä viimeisenä eli 11:ntenä, mutta myös sillä on muita vähemmän pelejä pelattuna. Jokerit ja Dinamo kohtasivat heti kauden alussa Riiassa, jossa vieraat ottivat alun takaiskun jälkeen 3-1-voiton.

Dinamon paras pistemies kahdeksassa pelissä on ollut kokenut hyökkääjä Lauris Darzins tehoin 3+3=6. Joukkueen vahvuuteen on liittynyt myös suomalaisväriä, sillä puolustaja Tony Sund on pelannut ryhmässä nyt kolme ottelua ja saalistanut niissä kaksi syöttöpistettä. Maalilla päävastuun on kantanut venäläinen Ilja Proskurjakov.

Jokerit ja Dinamo ovat kohdanneet KHL:n runkosarjassa seitsemän kauden aikana jo 24 kertaa. Voitot ovat helsinkiläisten eduksi 17-7.

Tämän illan ottelu alkaa klo 18.30.

Jokereiden kokoonpano:

19 Veli-Matti Savinainen (A) – 93 Peter Regin – 21 Brian O’Neill (A)
71 Nicklas Jensen – 10 Jordan Schroeder – 81 Iiro Pakarinen
25 Henrik Haapala – 80 Saku Mäenalanen – 20 Eeli Tolvanen
48 Henri Ikonen – 41 Antti Pihlström – 12 Marko Anttila (C)

44 Mikko Lehtonen – 64 Jonathan Pudas
50 Viktor Lööv – 90 David Sklenicka
3 Niklas Friman – 51 Alex Grant

98 Janis Kalnins (39 Anders Lindbäck)

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.