Sara Kuivisto jäi niukasti ulos 800 metrin finaalipaikasta EM-kilpailussa

Yleisurheilu83

Sara Kuivisto päätti hyvän hallikautensa vahvaan juoksuun EM-kilpailujen 800 metrin välierissä. Finaalıpaikkaan se ei silti aivan riittänyt.

Kuiviston edellä maalilinjan erässä ylittivät Ellie Baker ajalla 2.03,18 ja Angelika Cichocka ajalla 2.03,29.

Aikavertailussa Kuivisto sijoittui kahdeksanneksi kun kuusi parasta pääsi juoksemaan finaaliin.

– Ehkä vähän rohkeammin olisi voinut juosta, Kuivisto arvioi juoksuaan.

Kuivisto pysytteli pääosan matkaa viidentenä ja kiri viimeisellä 200 metrin kierroksella kolmanneksi.

Hallikauden mittaan Kuivisto juoksi 800 metrin ja 1500 metrin SE:t 2.03,29 ja 4.11,92.

– Nyt hiihdellään viikon verran ja sitten jatketaan treeniä. Toivon mukaan kesällä pääsisi juoksemaan näitä hyviä kilpailuja, ettei tarvitsisi yksin juosta, Kuivisto sanoi.

Toinen illan suomalaisista, Wilma Murto, ylitti seiväsfinaalissa ensimmäisillään korkeudet 435 ja 445.

Rima meni toisella yli korkeudesta 455, joka jäi lopulta hänen parhaaksensa.

Murto tiputti riman kerran korkeudesta 460:sta sekä 465:sta ja siirsi mitali mielessä viimeisen yrityksen vielä 470:een. Siinäkin yritys jäi torsoksi, joten suomalaisen sijoitukseksi tuli kuudes tila.

Viisi naista ylitti korkeuden 465, seiväsfinaali on vielä kesken.