PSS lykkäsi sijoitussarjan voiton ja EräViikingit pudotuspelipaikan kohtalon ratkaisua

Gamblers salibandy naiset sb

SSRA ei kyennyt vielä varmistamaan F-liigan naisten tasolohko A:n sijoitussarja A:n voittoa, kun se taipui PSS:n vieraana lopulta selvin lukemin 7-3.

PSS rakenteli puoleen peliin 3–0-johdon, mutta SSRA hiipi toisen erän lopussa maalin päähän, kun ensin osui Linda Holpainen heti ensimmäisessä liigaottelussaan ja sitten ylivoimalla konkari Emmi Niemelä. Päätösjaksolla PSS sitten kuitenkin rynni karkuun, kun Ella Holmbergin jo 12 sekunnin pelin jälkeen iskemä osuma sai jatkokseen Marianne Väliahon, Linda Törnqvistin ja Aada Heikkisen maalit.

Sijoitussarjan voitto ratkeaa huomisessa päätösottelussa SB-Pro–SSRA, johon oululaiset lähtevät kolmen pisteen etumatkan turvin kotijoukkueeseen nähden.

Pudotuspelikarsinnassa EräViikingit selvitti toisenkin ottelupallon, kun se kaatoi kotonaan SaiPan maalein 2-1 ja tasoitti otteluvoitoiksi 2-2.

Sofia Mittentag laukoi kotijoukkueen avauserässä johtoon Jenny Kettusen poikkisyötöstä, ja lisää osumia nähtiin vasta ottelun viimeisten kuuden minuutin aikana. Pallon laidassa voittanut Amanda Nyberg kiskaisi pitkästä kierrosta pallon takatolpan juureen ja tilanteeksi 2-0, mutta SaiPan vastaus tuli vain minuuttia myöhemmin. Maalitykki Miisa Turunen nappasi pallon omalla alueella ja päätti nousun laidasta tarkkaan sijoitukseen ja kavennukseen. SaiPa rakensi loppuun kuudella viittä vastaan villin myllytyksen helsinkiläisten maalille, mutta kahdeksannen puolivälieräpaikan ja ensi kauden tasolohko A:n sarjapaikan kohtalon ratkaisu siirtyi huomiseksi Lappeenrantaan viidenteen otteluun.

F-liigan naisten putoamiskarsinnassa Steelers tasoitti voitoiksi 1-1 kaatamalla LoSB:n sen kotikaukalossa 4-2.

Erika Laine, Venla Vuorio ja Elise Lamberg laukoivat taululle tilanteeksi 0-3 ennen kuin lohjalaisten edellisen pelin sankarit Julia Eskonen ja Hanna Lonka kavensivat eron yhteen. Päätöserässä osui kuitenkin enää vieraiden Erika Laine, joka laukoi erän puolivälissä loppunumerot.