Useat suomalaispelaajat pisteiden makuun viime yön NHL-kierroksella

Änäri1 NHL 10 Jääkiekko

Kuusi suomalaispelaajaa onnistui maalinteossa lauantain NHL-kierroksella. Maalin makuun pääsivät Nashville Predatorsin Eeli Tolvanen, Montreal Canadiensin Joel Armia, Colorado Avalanchen Mikko Rantanen, Edmonton Oilersin Jesse Puljujärvi sekä Dallas Starsin Miro Heiskanen ja Roope Hintz.

Rantanen oli ainoa suomalaispelaaja, joka teki kierroksella kaksi maalia. Suomalaisten tämän kauden maalipörssiä 12 osumallaan johtava 24-vuotias Rantanen onnistui kotiottelussa Anaheim Ducksia vastaan, kun Colorado taipui maalein 4–5.

Rantanen teki joukkueensa 2–2-tasoituksen miinuskulmasta ylivoimalla toisen erän lopussa ja vei toisen erän alussa Coloradon 3–2-johtoon.

Roope Hintz teki maalin ja kuittasi syöttöpisteen, kun Dallas Stars voitti Columbus Blue Jacketsin.

Ottelun 5–0 voittaneen Dallasin suomalaiset esiintyivät vahvasti. Puolustaja Miro Heiskanen iski joukkueensa kolmannen maalin toisessa erässä. Joel Kiviranta puolestaan pohjusti Hintzin nelosmaalin kolmannen erän puolivälissä.

Columbuksen riveissä maalivahti Joonas Korpisalo pysäytti 18 laukausta 22:sta ja luisteli vaihtoon, kun peliä oli pelattu noin 50 minuuttia. Tilalle kolmannen erän loppupuoliskolle tuli Veini Vehviläinen, joka torjui uransa ensimmäisessä NHL-pelissä kolme laukausta neljästä.

Patrik Laine oli jäällä yhteensä noin 20 minuuttia, mutta ei saanut tehoja aikaiseksi.

Columbus on voittanut Dallasin tällä kaudelle kahdesti.

Suomalaishyökkääjät Joel Armia ja Jesperi Kotkaniemi pääsivät pisteille, kun heidän joukkueensa Montreal Canadiens murskasi vierasjoukkuea Winnipeg Jetsin tylysti 7–1.

Kotkaniemi otti syöttöpisteen Josh Andersonin laukomasta avausmaalista, kun ensimmäistä erää oli jäljellä enää reilut neljä minuuttia. Armia puolestaan laukoi toisessa erässä Montrealin viidennen maalin.

Florida Panthers otti kauden kolmannen voittonsa Nashville Predatorsista. Suomalaishyökkääjä Eeli Tolvanen avasi viiden minuutin kohdalla Nashvillen maalitilin, mutta toisessa erässä Florida luisteli kovaa ohi voittaen pelin lopulta luvuin 6–2. Maali oli Tolvasen neljäs tällä kaudella.

Pekka Rinne torjui Nashvillen maalilla 26/32 kertaa.

Floridan suomalaiskapteeni Aleksander Barkov antoi syötön joukkueensa viidenteen maaliin. Joukkuetoveri Noel Acciari puolestaan avasi tämän kauden maalitilinsä ja nakutti samoin tein hattutempun.

Nashville on voittanut Floridan kerran tällä kaudella. Predators on hävinnyt kolme viime peliään, mikä riepoo joukkuetta.

Maalin makuun pääsi myös Edmonton Oilersin Jesse Puljujärvi, joka teki joukkueensa 1–1-tasoitusmaalin kotiottelussa Calgary Flamesia vastaan.

Oilers voitti ottelun maalein 3–2. Voitto päätti Edmontonin kolmen ottelun mittaisen tappioputken.

Kuusi NHL-jääkiekkoliigan peliä sivussa ollut Kaapo Kakko palasi seuransa New York Rangersin pelivahvuuteen lauantaina, kun joukkue kohtasi New Jersey Devilsin.

Paluu oli maukas, sillä Kakko kirjasi syöttöpisteen ja tehotilastoon +2, kun NY Rangers kukisti Devilsin 6-3. Kakko on tällä kaudella koonnut 15 ottelussa tehot 2+2.