Sami Koskesta kaikkien aikojen toinen 900 runkosarjapisteen mies

Salibandy1

Sami Koskesta tuli kaikkien aikojen toinen 900 runkosarjapisteen mies, kun hän syötti kaksi osumaa SPV:n kaataessa kotonaan EräViikingit 11-4. Koski on nyt tehnyt uransa 460 runkosarjaottelussa tehot 357+543=900.

Sami Kosken illan pisteet tulivat ottelun kolmannessa erässä kahden minuutin välein ylivoimalla, kun hän syötti ensin Jukka-Pekka Pelto-Arvon ja sitten Konsta Haukkalan maalit.

Sami Kosken edellä liigan kaikkien aikojen pistetilastossa on ainoana 1158 merkintää takonut Nokian KrP:n Näätäkuningas Henri Johansson.

EräViikingit on hävinnyt kaikki kauden seitsemän otteluaan, ja tänään joukkueen verkkoon lyötiin neljännessä ottelussa perättäin kaksinumeroiset lukemat. SPV:lle voitto oli viiden tappion jälkeen toinen peräkkäin.

Lauantain toisessa miesten ottelussa Classic nousi Westend Indiansin ja Oilersin ohi sarjakärkeen kaatamalla kotonaan OLS:n 7-5. Oululaiset johtivat ottelua kahdesti ja vielä toisessa erässä 2-1 ennen kuin Konsta Tykkyläinen ja Nico Salo laukoivat Classicin tasoihin ja edelle. Päätösjaksolla Classic ehti johtaa jo 5-2, mutta Iiro Savela ja Olli Kinnunen nostivat vieraat maalin päähän, ja vielä Eemeli Akolan 6-5-maaliinkin OLS vastasi Jesper Hakolan kavennuksella. Lopullinen ratkaisu nähtiin vasta 11 sekuntia ennen loppusummeria Ville Lastikan laukoessa loppunumerot. Lastikka oli saldollaan 2+1 illan tehokki.

Sunnuntaina ovat vuorossa ottelut FBC Turku – Classic, Nokian KrP – OLS, Nurmon Jymy – Oilers ja SPV – Westend Indians.

Naisten sarjassa EräViikingit nousi sarjakolmoseksi tasapisteisiin TPS:n ja Classicin kanssa kaataessaan vieraskentällä syksyn sputnikin SaiPan selvin lukemin 6-1. Syksyn uskomattomin nousu nähtiin Oulussa, kun SSRA nousi SB-Prota vastaan viimeisellä minuutilla kolmen maalin takaa tasoihin ja lopulta rankkarivoittoon.

Avausmaali Lappeenrannassa nähtiin vasta avauserän viime sekunneilla Eveliina Hanan lyödessä SaiPan maalilla kuin flipperissä kimpoilleen pallon verkkoon, ja toisessa erässä Tove Tantere iski ilmaisesta pallosta eron kahteen SaiPan oman pään vapaalyönnin epäonnistuttua täysin. Päätösjaksolla Hana takatolpalta ja Matilda Rytkönen ylivoimalla keskeltä laukoivat EräViikingit jo 4-0-johtoon. Sarjan pistehai Miisa Turunen ei jäänyt tänäänkään nollille vaan syötti Tuuli Viuhkon SaiPalle ylivoimalla tolpan kautta täsmäämän kavennuksen. Viime minuuteilla vieraat rankaisivat kuitenkin vielä kahdesti SaiPan hukkaamista palloista.

Sipoossa osui ensin kahdesti ÅIF, mutta pisteet vei lopulta O2-Jyväskylä maalein 5-4. Toisessa erässä ensin Milja Tuomisalo kavensi ja sitten sai Iina Latvala aivan liikaa tilaa tähtäillä kolme perättäistä komeaa täysosumaa Helmi Rauhalan maalin yläkulmiin. Päätöserän aluksi Sanni Koli vei O2-Jyväskylän jo 5-2-johtoon, ja se osuma jäikin illan voittomaaliksi ÅIF:n kavennettua erän puolivälissä kahdessa perättäisessä vaihdossa.

Lauantain iltaottelussa koettiin uskomaton loppu, kun SSRA nousi viimeisellä minuutilla kolmen maalin takaa tasoihin ja löi SB-Pron lopulta rangaistuslaukauskisassa 7-6. Vielä ajassa 58.36 Mirja Hietamäki laukoi vieraille 6-3-johdon, ja senkin jälkeen Pro ehti osua lähietäisyydeltä SSRA:n maalin tolppaan. Liinu Koiviston kavennus 40 sekuntia ennen loppua ei vielä herättänyt isoja tunteita, mutta Katja Nättilän takatolpalta napauttama 5-6 puoli minuuttia ennen loppua herätti pelin taas eroon. SB-Prolla oli 11 sekuntia ennen loppua keskialueelta vapaalyönti, mutta se onnistui pelaamaan sen vastustajan lapaan, ja kaksi syöttöä myöhemmin kello pysähtyi SSRA:n tasoituksen merkiksi lukemiin 59.55. Rangaistuslaukauskisassa niin Katja Nättilä ja Hanna Niemelä kuin Liinu Koivistokin onnistuivat SSRA:lle, jonka maalivahti Flavia Niemelä nollasi kaikki vieraiden kolme laukojaa.

Sarja jatkuu sunnuntaina ottelulla Welhot – SB-Pro.