Scroll Top

Salibandyn Super Cup ratkottiin Tallinnassa: Classic juhli miehissä ja TPS naisissa

Salibandy1

Kotimaisen huippusalibandykauden avauksena miteltiin jo perinteisesti Super Cup, jossa edelliskauden F-liigan mestarit katsoivat cupvoittajia vastaan, kuka on kuka. Pelipaikkana oli tällä kertaa Tallinna, jossa Classic löi miesten ottelussa TPS:n 7-2 ja naisissa TPS SB-Pron 8-4.

Nico Salo vei Classicin miehet johtoon jo ottelun kolmannella minuutilla, ja sama mies osui uudelleen erän lopulla. Classic vei myös toista erää, ja Ville Lastikka laukoi eron jo kolmeen ennen kuin Tuomas Ojala avasi turkulaisten maalitilin juuri Classicin jäähyn päätyttyä. Alpo Laitilan osuma ja maalille hiipineen Aaro Helinin näyttävä yhden kosketuksen ohjaus veivät Classicin jo tavoittamattomaan 5–1-johtoon vaikka TPS:n Aleksi Ahokas heti perään kavensikin. Enempään ei esimerkillisesti puolustanut Classic tänään antanut tilaa, ja lopussa lukemat vielä komistuivat TPS:n alkaessa jo kolme ja puoli minuuttia ennen loppua yrittää ilman maalivahtia. Ensin runttasi pallon tyhjiin Oskari Heikkilä ja sitten vielä hyvän iltansa syöttöpisteellä kruunanneen Oskar Sillanpään heitosta Ville Lastikka.

Nico Salo ja Ville Lastikka iskivät kaksi maalia mieheen, mutta illan pistehai oli kolme osumaa syöttänyt Eemeli Salin.

– Oli positiivinen esitys, ja taisi olla vuosi siitä, kun TPS viimeksi kaadettiin, Classic-kapteeni Janne Lamminen myhäili Ruudun haastattelussa.
– Viime kauteen tuli jonkinlainen ulospuhallus, jonka jälkeen latailtiin akkuja vähän pitempään ja saatiin sitä kautta hyvä raikas startti tähän kauteen. Kesäharjoittelussa on menty aikaisempaa enemmän yksilöllisen kautta, ja tekeminen on ollut raikkaampaa ainakin harjoituskauteen.

TPS juhli viime keväänä ensimmäistä liigamestaruuttaan, ja Cupin voitti puolestaan Classic.

Naisten otteluun selvänä haastajana lähtenyt SB-Pro sinnitteli mukana melkein kaksi erää. Sade Puolakka kuittasi avauserässä Olivia Pietilän avausmaalin, ja Mirja Hietamäki nosti nurmijärveläiset ensin ensimmäisessä ja sitten vielä toisessa erässä maalin päähän. Toisen erän lopussa vahva maalineduspeli käänsi kuitenkin voiton turkulaisille. Meri-Helmi Höynälä runnoi lähietäisyydeltä toisella yrityksellä lukemiksi 5-3 ja viisi sekuntia ennen taukosummeria vielä Milla Nordlund kieltämättä korkeahkolla mailalla jo 6-3.

Päätösjaksolla iski Milla Nordlund taas läheltä 7–3-maalillaan jo iltapäivän neljännen tehopisteensä ja Eerika Koskikin karkasi maalintekoon ennen kuin SB-Pron veteraani Jenni Rautanen runnoi maalin kulmalta ylivoimalla lohdutusosuman.

Milla Nordlundin tehot olivat tänään 2+2, Jenna Saarion 0+3 ja Laura Rantasen 2+0. SB-Pron tehot olivat 2+1 merkkauttaneen Mirja Hietamäen harteilla.

Kun TPS vei viime kaudella sekä F-liigan että Suomen Cupin, oli tänään vastassa Cupin hopeajoukkue SB-Pro.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.