Scroll Top

Lahden Ahkeralle ylivoimainen voitto Kalevan Malja -kilpailussa

Yleisurheilu83

Lahden Ahkera sinetöi yleisurheiluseurojen perinteikkään Kalevan Malja -kilpailun voiton viestinjuoksun SM-kilpailuissa Turussa sunnuntaina.

Kalevan Malja -kilpailun voittaa vuosittain ulkoratojen Suomen mestaruuskilpailuissa eniten pisteitä kerännyt seura. Ahkera kokosi 452 pistettä. Toiseksi ja kolmanneksi tulleet Jyväskylän Kenttäurheilijat ja Tampereen Pyrintö saivat kasaan 357,5 ja 356,5 pistettä.

Lahden Ahkera voitti Kalevan Malja -kilpailun neljännen kerran. Edelliset voitot tulivat vuosina 2002, 2004 ja 2005. Tuolloin kilpailu ratkaistiin yksinomaan Kalevan kisojen perusteella.

”Vuosi on konkreettisten tulosten valossa ollut mahtava”

Lahden Ahkeralle kuluva vuosi on ollut menestyksekäs. Maaliskuussa Lahden Ahkera läpäisi Suomen Urheiluliiton (SUL) Huippu-urheiluseuraprosessin ja auditoitiin historian ensimmäiseksi yleisurheilun Huippu-urheiluseuraksi.

Huippu-urheiluseuraprosessissa analysoitiin seuran valmennusjärjestelmän kokonaisuus. Heinäkuussa Ahkera järjesti Lahdessa Kalevan kisat ja onnistui sekä kilpailuissa että järjestelyissä mainiosti. Kauden päätteeksi varmistui vielä Kalevan Maljan voitto.

– Vuosi on konkreettisten tulosten valossa ollut mahtava. En panisi Huippu-urheiluseuraksi pääsyä, onnistuneita Kalevan kisoja tai Kalevan Maljan voittoa muuhun kuin kronologiseen järjestykseen, sanoo Lahden Ahkeran puheenjohtaja Ilkka Väänänen.

– Huippuseuraksi pääsy kertoo, että seuran toiminnot eri osa-alueilla ovat kunnossa. Kalevan Maljan voitto osoittaa, että järjestelmä toimii ja tuottaa tulosta. Kalevan kisat taas on laajempi seuran ja vapaaehtoisten yhteinen ponnistus.

Menestyksen pohjana vahva juoksijajoukko

Lahden Ahkeran menestyksen pohjana on vahva juoksijajoukko ja nimenomaan kestävyysjuoksumenestys, joka näkyi kevään maastojuoksun ja maantiejuoksun SM-kilpailuista lähtien myös kesällä Kalevan kisoissa, nuorten SM-kilpailuissa ja SM-viesteissä.

Seuran parhaat yksittäiset pisteiden kerääjät olivat yleisessä sarjassa Ilona Mononen ja Ossi Kekki ja nuorista Sofia Rinne ja Sini Rajaniemi.

– Kestävyys- ja keskimatkojen juoksijat keräsivät ison osan Kalevan Malja -pisteistä. Erityisen iloinen olen nuorten SM-kilpailujen pistesaaliista. Ahkera keräsi kovat pisteet monista eri lajiryhmistä, Ahkeran valmennuspäällikkönä syyskuun alussa aloittanut Janne Lahtinen sanoo.

Tavoite on säilyttää asemat ja kehittyä seurana

Väänäsen mukaan Ahkeran strategiana on yleisurheilussa olla yksi Suomen parhaista yleisurheilun huippu-urheiluseuroista, jolla on myös kansainvälistä kärkeä tavoittelevia urheilijoita.

– Voi sanoa, että nyt on edetty tavoitteen suunnassa ja tänä vuonna tähdet ovat olleet meille kohdallaan. Jatkossa tavoite on tietysti säilyttää asemat ja kehittyä seurana. Sitä haluavat myös seuran urheilijat, Väänänen sanoo.

Kalevan Malja -kilpailun voitto toi seuralle 5000 euroa.

Kalevan Malja -kilpailun loppupisteet 2023:

1) Lahden Ahkera 453, 2) Jyväskylän Kenttäurheilijat 357,5, 3) Tampereen Pyrintö 356,5, 4) Turun Urheiluliitto 351, 5) Helsingin Kisa-Veikot 308, 6) Joensuun Kataja 213, 7) Espoon Tapiot 200, 8) Lappeenrannan Urheilu-Miehet 195, 9) HIFK-Friidrott 168, 10) Lempäälän Kisa Yleisurheilu 149.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.