Salibandyliiga palasi joulutauolta EräViikinkien ja SPV:n kotivoitoilla

F-liigan miesten sarja palasi joulutauolta kahdella kotivoitolla, kun EräViikingit kaatoi Helsingissä Nurmon Jymyn 7-4 ja SPV Seinäjoella Welhot 9-1.

Helsingissä laukoi nousija Jymy ottelun avausmaalin, nousi toisen erän alussa tasalukemiin 2-2 ja kavensi vielä kolmannessa tilanteeksi 4-3. Heti seuraavassa vaihdossa Mika Moilanen kuitenkin nosti EräViikingeille viidennen maalin, jota seurasivat vielä isäntien Markus Salmen ja tyhjiin osuneen Eetu Sorvalin osumat. Markus Salmi oli tehoillaan 2+1 EräViikinkien tehokkain. Jymyn maaleista kaksi laukoi Eetu Puntanen.

SPV ratkoi pelin sarjajumboa vastaan viidessä ja puolessa minuutissa, kun Juuso Keskinen osui ensin kahdesti ja Jari Hankkio nosti perään lukemiksi 3-0. Welhojen 4–1-kavennus sai vielä ennen toista taukoa kuitikseen SPV:n Joni-Arttu Siepin ja Sami Kosken maalit. Yksitoista sekuntia ennen ottelun loppua sai Eemeli Karjanlahti kunnian nostaa rangaistuslaukauksesta liigauransa avausmaalin ja loppunumerot. Juuso Keskinen (2+1) ja Jukka-Pekka Pelto-Arvo (1+2) olivat illan kolmen pisteen miehet.

SPV on sarjassa nyt seitsemäntenä ja EräViikingit sijalla yhdeksän kolme pistettä jäljessä kolme ottelua vähemmän pelanneesta Happeesta.

F-liigan naisten tasolohko B:ssä pelattiin tänään kärkiottelu, jossa ykkönen SaiPa murjoi kakkonen Pirkat peräti 12-3.

Vielä ensimmäinen erä oli Pirkkain, kun se lähti Pinja Myllymäen, Marianne Vitelin ja Sarita Ranta-Ahon maalien myötä tauolle 3–1-johdossa. Miisa Turunen kavensi kuitenkin heti toisen erän ensimmäisellä minuutilla, ja se oli vasta alkua. SaiPa vei toisen erän peräti 7-0 ja takoi vielä päätösjaksollakin vieraiden verkkoon neljä palloa. Veera Lokan toisessa erässä laukoman 6–3-maalin jälkeen teki Pirkkain maalissa aloittanut Piia Vilonen tilaa Viivi Laaksolle.

Charlotta Seppäläinen oli kahdella maalillaan ja kahdella maalisyötöllään SaiPan tehopelaaja. Kolme pistettä keräsivät Miisa Turunen (3+0) ja Juuli Hakkarainen (2+1).

Kotiottelussaan Pirkat oli kaatanut SaiPan 4-0.