Kanada nuiji Saksan täysin maanrakoon nuorten MM-kisoissa

Kanada oli armoton isäntä avausottelussaan Saksaa vastaan Edmontonissa jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa. Se iski kiekon maaliin hurjat 16 kertaa ja vei ottelun lukemin 16–2. Samalla se antoi myrskyvaroituksen kaikille tuleville vastustajilleen.

Toinen erä oli huikea näytös, sillä Kanada maalasi peräti seitsemästi. Päätöserässä se johti ottelua jo 16–1 ennen kuin Florian Elias kavensi loppulukemiksi 2–16.

Kanadan joukkueesta lähes kaikki kenttäpelaajat pääsivät pisteille, sillä peräti 17 pelaajaa onnistui saamaan nimensä tehotilastoihin. Tehokkain pelaaja oli Buffalon varaama Dylan Cozens, joka iski kolme maalia ja tarjoili kolme syöttöä.

Murskalukemista huolimatta Kanadan päävalmentaja Andre Tourigny muistutti myös muutamasta faktasta.

– Pelasimme joukkuetta vastaan, jota epidemia on rokottanut ja jolla oli 13 pelaajaa. He pelasivat kaksi ottelua vuorokauden sisään, eivätkä ole voineet harjoitella ennen turnausta. Emme voi olla liian innostuneita lopputuloksesta, Tourigny sanoi.

Suomi kukisti avausottelussaan Saksan 5–3, jossa se sinnitteli 14 kenttäpelaajalla. Koko Saksan joukkue oli karanteenissa jouluaattoon asti. Osa karanteenissa olleista pelaajista voi vapautua seuraavaan otteluun, mikäli he antavat negatiivisen testituloksen.

Suomen turnaus jatkuu sunnuntai-iltana Sveitsiä vastaan. Kanadan Suomi kohtaa puolestaan varhain uudenvuodenpäivänä.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.