Scroll Top

Saku Forsblom on Jokereiden kapteeni kaudella 2023-24

Jokerit logo

Puolustaja Saku Forsblom toimii joukkueen kapteenina kaudella 2023-24. Varakapteeneiksi on nimetty hyökkääjät Otto Karvinen, Emil Oksanen, Erkka Seppälä ja Onni Lind.

-Kapteenisto on valmennuksen näkökulmasta arjen vaatimustason asettaja ja laadunvalvoja joukkueen sisällä. Olemme tiivis yksikkö, jossa kapteeniston yhtenä tehtävänä on tuoda kaikkien pelaajien mielipiteet helpommin valmennuksen kuuluviin. Lisäksi olemme halunneet, että kapteenisto on Jokereiden uuden tulemisen näköinen eli urheilullinen ja seuran arvoja edustava, kertoo päävalmentaja Tero Määttä.

Forsblom, 25, on Mikkelin Jukureiden kasvatti, joka on pelannut Liigassa kasvattajaseuransa lisäksi SaiPassa. Mestistä puolustaja on pelannut ennen Jokereita suurimmaksi osaksi Ketterässä. Jämäkkotteinen pelaaja on toiminut joukkueen kapteenina koko harjoituskauden ja on otettu saamastaan roolista.

-Tämä on kunnia-asia, jota on saanut jo harjoituskaudella hoitaa. Koitamme pitää joukkueena arjessa tason koko ajan korkealla ja teemme kaiken yhdessä, mikä heijastuu myös peleihin. Paljon on tehtävää, koska kaikki on niin tuoretta, mutta olemme mielestäni hyvällä tiellä, Forsblom sanoo.

Varakapteeneista Karvinen, 33, on joukkueen kokenein pelaaja, jolla on yhdeksältä kaudelta vyöllä 352 Liiga-peliä, yksi mestaruus ja kaksi maaottelua Leijonissa. Kirkkonummelta lähtöisin oleva Oksanen, 24, on pelannut Liigassa kahdella kaudella SaiPan riveissä ja esiintynyt myös Ruotsin Allsvenskanissa. Keskushyökkääjä Seppälä, 24, edustanut Liigassa kasvattajaseuraansa HPK:ta ja ollut viime vuosina myös erittäin laadukas Mestis-pelaaja. Lind, 18, on Vuosaaren Viikinkien kasvatti, joka on pelannut Jokereissa kahdella viime kaudella ja kuuluu tällä hetkellä U20-maajoukkueen rinkiin.

Jokerit pelaa harjoituskauden viimeisen ottelunsa perjantaina Keravalla, jossa vastaan asettuu Imatran Ketterä. Mestis-kausi avataan ensi viikon torstaina Kiekko-Espoon vieraana loppuunmyydyssä Metro Areenassa.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.