Scroll Top

SaiPan lento jatkuu – nyt kaatui viime hetken maaleilla mestari TPS

Salibandy1

Huippuvireessä viilettävän SaiPan menoa ei kyennyt pysäyttämään edes TPS, kun hallitseva mestari sai taipua Lappeenrannassa viime minuuttien maaleilla 5-4.

TPS kävi kahdesti johdossa, mutta SaiPa tuli yhtä monta kertaa rinnalle, ja kolmannen erän aluksi Miisa Turunen kiskaisi keltamustat ylivoimalla ensi kertaa johtoon. Eerika Koski nosti TPS:n vielä kerran tasoihin, mutta lopussa juhli SaiPa, joka viime kierroksella oli lyönyt viime sekuntien maalilla EräViikingit. Kaksi minuuttia ennen loppua Elsa Holopainen laukoi Veera Lokan ja Miisa Turusen syöttökuvion kruunuksi SaiPan johtoon ja 37 sekuntia myöhemmin sama pelaaja taas Turusen syötöstä tilanteeksi jo 5-3. Puristus ilman maalivahtia toi TPS:lle vielä Eerika Kosken kavennuksen, mutta kaikki kolme pistettä jäivät SaiPan kauden 328-päisen ennätysyleisön riemuksi Etelä-Karjalaan. Voitto oli SaiPalle jo seitsemäs perättäinen.

Voittoputkessa jatkaa edelleen myös FBC Loisto, joka otti jo kolmannentoista perättäisensä lyödessään kotonaan SSRA:n 6-4. Vielä toisen erän lopulla mentiin tasalukemissa 2-2 mutta vielä ennen erätaukoa Eeva-Maria Heininen ja Noora Isomäki siirsivät Loiston 4–2-johtoon. Päätöserässä Nanni Niemelä nosti oululaiset vielä maalin päähän, mutta kotijoukkueen Pipsa Ekon ja Milla Granlundin osumiin SSRA kykeni vastaamaan enää Liinu Koiviston ilman maalivahtia iskemällä maalilla.

Johanna Homi laukoi kaksi maalia ja syötti yhden, kun sarjakärki Classic kukisti kotonaan ÅIF:n 7-0. Voittomaaliksi jääneen avausosuman iski pelin kolmannella minuutilla Annu Selinummi, ensimmäisellä tauolla Classic johti 2-0 ja toisella 4-0. Nollapelin kuittasi kymmenellä torjunnalla Noora Laakso.

PSS nappasi viikonlopun toisen voittonsa lyödessään vieraskaukalossa Kooveen 5-1. Marianne Väliaho, Daniela Westerlund ja Emma Parta laukoivat porvoolaisille puoleen peliin kolmen maalin etumatkan, jota Koovee kykeni supistamaan vain Senni Hietasen kavennuksella. Sen jälkeen osuivat vieraille vielä Riina Latvakoski toisessa ja Venla Nousiainen kolmannessa erässä.

Jumbojoukkue Welhojen kauden ainoa voitto tuli lokakuussa kotona SB-Prosta, ja kuopiolaiset olivat Prolle sitkeä vastus myös tänään taipuen vasta rangaistuslaukauksilla 6-5. Welhot nousi kahden maalin takaa tasoihin ja kolmannessa erässä Sofia Pykäläisen osumalla jopa 5–4-johtoon, mutta Mirja Hietamäki ja Veronika Kopecka nostivat Pron taas johtoon. Petra Aallosen 5–5-tasoitus ilman maalivahtia toi Welhoille lopulta pisteen, kun jatkoaika oli maaliton ja rangaistuslaukauskisassa osuivat vain Pron Laura Hietamäki ja Jenni Rautanen.

Classicilla on sarjakärjessä nyt kahden pisteen etumatka kakkospaikalle nousseeseen FBC Loistoon. Viime kauden voitosta voittoon purjehtinut TPS on ensi kertaa miesmuistiin vasta kolmantena.

F-liigan miesten sarjassa ei eilen Westend Indiansin kaatanut Nurmon Jymy saanut viikonloppuun toista kotivoittoa, kun TPS vei kaikki kolme pistettä mukanaan Turkuun maalein 6-2.

Tänään Jymy johti kotiotteluaan vielä pelin puolivälissä 2-1, mutta Jere Niemelä nosti TPS:n vapaalyöntikuviosta tasoihin, ja kolmas erä oli täysin turkulaisten. Alex Eklund laukoi vieraat syötönkatkon jälkeen johtoon erän vanhettua vai viisi sekuntia, ja erän puolivälissä Peteris Trekse kasvatti laukauksella takayläkulmaan eron jo kahteen. Viimeiset kaksi maalia nähtiin sitten loppuminuuteilla Jymyn tyhjään verkkoon, kun ensin osui Lauri Eloluoto ja seuraavassa vaihdossa taas Trekse.

Lupaavasti alkanut voittoputki katkesi yhteen myös torstaina Happeen kaataneella EräViikingeillä, kun OLS piti pisteet Oulussa maalein 7-2. Juuso Möttösen ja Simon Stranskyn helsinkiläisille laukoma kahden maalin johto suli vähitellen, kun Valtteri Parviainen avasi isäntien maalitilin jo ensimmäisessä erässä, ja toisen lopussa Kimi Vänttilän rangaistuslaukaus sekä Eemil Ylitalon osuma nostivat OLS:n jo johtoon. Vänttilä ei onnistunut kasvattamaan eroa kahteen vielä erän loppusekuntien rangaistuslaukauksellaan, mutta päätösjakson puolivälissä sen teki pelitilannemaalilla Luukas Hyvärinen. Ottelun loppuminuuteilla komistelivat lukemia vielä Petri Niemelä, Hyvärinen ja Eetu Ijäs.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.