Scroll Top

Murto taivutti Liévinissä toiseksi ja pääsi kokeilemaan 490:n ylitystä – Lipsanen loikki kuudenneksi

Wilma Murto

Seiväshyppääjä Wilma Murto taivutti toiseksi hallikauden Kultaisen liigan osakilpailussa lauantai-iltana Liévenissä, Ranskassa. Murto ylitti 475, jolla hän jakoi kakkospaikan britti Molly Cauderin kanssa. Voiton vei Uuden-Seelanin Eliza McCartney, joka ylitti kauden kärkituloksen 484.

Murto haki kilpailussa rohkeasti voittoa loppuun asti. Ylitettyään 474 hän  pudotti kerran 484:stä ja siirsi sitten kaksi jäljellä ollutta yritystä 490:een, sen jälkeen kun McCartney oli ylittänyt 484.

– Wilman yritys 484:stä oli tosi lähellä mennä yli. Pikkuisen käsi otti hypyn lopussa kiinni ja toi riman alas, Murron valmentaja Jarno Koivunen sanoi.

­– Kun McCartney meni 484 ensimmäisellään, Wilma totesi, ettei hänen kannata siitä enää hypätä ja vaihtoi isomman seipään 490:een. Sillä ensimmäinen hyppy meni läpi. Viimeiseen yritykseen Wilma otti vielä isomman seipään ja sillä 490:n ylitys oli aika lähellä onnistua. Wilma pääsi rimalle, mutta ei yli.

Koivunen: ”Turkuun voisi ottaa 490 tavoitteeksi”

Koivusen mukaan yksi Liévinin kilpailun tavoitteita oli testata seipäitä ja se onnistui.

– Tuo seiväs, jolla Wilma yritti 490:stä, riittää hänelle siihen helposti. Sen voisi ottaa vaikka tavoitteeksi Turun kisaan, Koivunen  viittasi keskiviikkona Turussa käytävään Ystävänpäivän seiväskisaan.

Koivusen silmin Murron hyppy oli Liévinissä hyvin uomassa. Ennen 475:n ylitystä Murto meni 450 ja 465 ensimmäisellään.

– Juoksut ja merkit olivat aika hyvin kohdallaan, Koivunen totesi.

Newman mainiossa vireessä

Murrolle Liévinin kilpailu oli hallikauden toinen. Hän avasi kautensa tammikuun alussa halliratojen SE:llä 481. Seuraavaksi Murto kilpailee Turussa keskiviikkona.

Turussa Murto kohtaa Kanadan Alyshan Newmanin, joka oli Liévinissä neljäs samalla tuloksella Murron kanssa. Tulos on Newmanin kauden paras. Edellinen kolme päivää sitten Mondevillessä hypätty oli 473.

Lipsanen loikki kuudenneksi

Kolmiloikkaaja Simo Lipsanen loikki maailmanvalioiden joukossa kuudenneksi tuloksella 16,42. Hänen kaksi lähinnä parasta hyppyään kantoivat neki n 16,33 ja 16,24.

Kilpailun voitti Burkina Fason hallitseva maailmanmestari Hugues-Fabrice Zongo tuloksella 17,21.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.