Tomi Lämsästä Nuorten Leijonien päävalmentaja

Tomi Lämsä

Lämsän sopimus kattaa kaksi kautta ja päättyy keväällä 2024. Nuorten Leijonien valmennusvastuun lisäksi Lämsällä on jatkossa iso rooli koko suomalaisen huippukiekon kehittämisessä.

Vuoden vaihteesta elokuulle koronan vuoksi siirretyissä kisoissa päävalmentajan tehtävää hoitaa Lämsän edeltäjä Antti Pennanen, jonka pesti Jääkiekkoliitossa päättyi virallisesti huhtikuun lopussa.

– Odotan todella innolla, että pääsen tekemään töitä suomalaisen huippujääkiekon ja toki myös kansainvälisen jääkiekon parissa. Kyseessä on merkittävä rooli suomalaisessa jääkiekossa ja vastuullinen tehtävä, jonka otan vastaan nöyrin mielin, Lämsä sanoo.

– On hienoa päästä tekemään yhteistyötä seurojen kanssa ja auttamaan nuoria kiekkoilijoita eteenpäin uralla.

Nuorisomaajoukkueiden GM Kimmo Oikarinen on myös iloinen Lämsän valinnasta.

– Saamme Lämsästä Nuoriin Leijoniin ja suomalaiseen huippukiekkoon erinomaisen kansainvälisen pelin huippuosaajan, jolla on mittavaa käytännön kokemusta ja vankka valmentajakoulutus, Oikarinen kertoo.

Lämsän vastuulle kuuluu edeltäjiensä tapaan yhdessä Jukka Jalosen ja Kimmo Oikarisen kanssa suomalainen huippukiekko, johon sisältyvät maajoukkuetoiminta, seurayhteistyö, sidosryhmätyöskentely ja hallinnolliset tehtävät. Naisten ja tyttöjen maajoukkueiden vastuuhenkilönä toimii GM Tuula Puputti.

Lähde: Suomen Jääkiekkoliitto

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.