Saalistaako Leijonat tänään avausvoittonsa Karjala-turnauksessa – Lue Suomi vs Tshekki kamppailun ennakko ja lähtökohdat otteluun

Jääkiekon Karjala-turnaus jatkuu tänään Suomen osalta, kun joukkue kohtaa Tshekin, joka kaatoi avausottelussa Ruotsin kypsän esityksen jälkeen maalein 3-1. Suomella sitä vastoin ei ole muuta vaihtoehtoa kuin parantaa, sillä Leijonat hävisi Venäjän alle 20-vuotiaista kootulle joukkueelle rumasti 6-2.

Ennakkoasetelmat illan otteluun

Suomi

En tiedä mikä Venäjä pelissä meni Suomella pieleen, mutta veikkaisin, että joko valmistautuminen tai sitten itse otteluun takki auki lähteminen, sillä Venäjän juniori pitoinen ryhmä johti jo avauserän jälkeen maalein 3-0 ja tuosta ei Leijonat enää noussut vaikka saivatkin heti toisen erän alkuun kavennuksen,

Pitää toivoa, että murskatappio antoi joukkueelle ison herätyksen, sillä muuten joukkueella on edessä kusinen urakka, koska Tshekki sai varmasti rutkasti lisää itseluottamusta avausmatsin Ruotsi voitosta, kun taas puolestaan Suomi ei saanut ainakaan minkään sortin  itseluottamusta murskatappiosta.

Embed from Getty Images

Leijonien kokoonpanot Tshekki otteluun eivät ole vielä tiedossa muuten kuin maalivahtien osalta. Suomi on käytännössä lähes jokaisessa turnauksessa vuodesta toiseen tuloksista riippumatta peluuttanut kahdessa ensimmäisessä pelissä eri maalivahteja. Avauspelissä Venäjää vastaan torjui Lukon Oskari Setänen, mutta tänään torjuntavastuun ottaa Jukurien Sami Rajaniemi, joka samalla torjuu uran ensimmäisen ottelun maajoukkueessa pelaavana maalivahtina. Eikä voi sanoa, että Rajaniemi joutuisi mitenkään helppoon paikkaan, kun katsoo Suomen puolustusta, joka on koottu pelkästään SM-liigassa pelaavista pelaajista, jotka eivät ainakaan avauspelissä vielä vakuuttaneet.

Toki kokoonpanot muuttuvat ainakin sen verran, että Ässien Peter Tiivolan loukkaantumisen myötä Ilveksen Eemeli Suomi pääsee pelaamaan ensimmäisen ottelunsa Karjala-turnauksessa ja vieläpä heti kakkosketjun laidassa ja puolestaan Venäjää vastaan maalin tehnyt ja kakkosen laidassa pelannut Jere Sallinen siirtyy nyt kakkosketjun sentteriksi.

Embed from Getty Images

 

Tshekki

Tshekki aloitti turnauksen pienellä yllätyksellä, kun se kaatoi Ruotsin maalein 3-1. Siinä missä Suomi pelaaa käytännössä kokonaan SM-liiga pelaajilla niin Tshekin ykkösketjun hyökkäystrio koostuu pelkästään KHL-pelaajista ja ketju teki voiton kannalta todella tärkeää tulosta Ruotsi ottelussa. Magnitogorskin Andrej Nestrasil teki tehot 0+2 ja ykkösketjun toinen laituri Hynek Zohorna teki puolestaan tehot 1+1, joten ketjun panos erityisesti hyökkäyspäässä oli todella tärkeä.

Embed from Getty Images

Lisäksi esille pitää nostaa joukkueen avauspelin vahva ylivoima varsinkin, kun miettii miten vähän pelaajat kerkeävät olemaan ennen turnausta joukkueena yhdessä ja siihen päälle pitäisi ehtiä treenata ja vielä ylivoimaa. Avausottelussa Ruotsia vastaan Tshekki sai ensimmäiseen erään kaksi ylivoimaa ja joukkue rokotti molemmista ja vieläpä varsin nopeasti, sillä kumpikaan ylivoima ei ehtinyt kulua minuuttia pidempään.

Maalivahtipeli on myös Tshekillä mielenkiintoinen, sillä joukkueen molemmat maalivahdit tulevat SM-liigasta, mutta kumpikaan ei ole loistavan alkukauden Ilveksessä pelannut Lukas Dostal. Avauspelissä maalia vartioi Pelicansin ykkösveskari Patrik Bartosak, joka torjui vakuuttavan voiton, mutta silti voi olla, että tänään maalinsuulla nähdään Tapparasta tuttu ja siellä nytkin pelaava Dominik Hrachovina.

Embed from Getty Images

Lyhyessä ajassa lyhyessä turnauksessa Tshekki voi jo käytännössä tänään varmistaa jo vähintään turnauksen kakkossijan kahden pelin jälkeen mikäli vain tänään tulee vähintään kahden, mutta mielellään kolmen pisteen voitto. Toki pitää muistaa, että edestä pitää raivata yksi iso savotta  eli  kotiyleisön edessä pelaava Suomi.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.