Maastohiihdon Suomen cup käynnistyi lauantaina Sotkamon Vuokatissa

Kainuun Hiihtoseuran Anne Kyllönen ja Pohti SkiTeamin Joni Mäki olivat nopeimmat, kun maastohiihdon Suomen cup käynnistyi lauantaina Sotkamon Vuokatissa. Mäki oli hyvässä vauhdissa läpi päivän ja voitti finaalin ennen Skiteam 105:n Lauri Vuorista ja Jämin Jänteen Ristomatti Hakolaa.

Vuokatissa kisattiin vapaalla hiihtotavalla. Mäki peittosi Vuorisen 1,67 sekunnin erolla puolentoista kilometrin kierroksella.

– Tuntui yllättävän helpolle ja näytti kulkevan. Olen tyytyväinen, kun pystyin pitämään vauhtia jokaisessa erässä, Mäki kertasi.

Naisten kilpailussa Kyllönen tyytyi läpi päivän veturin rooliin. Hän hallitsi jokaista lähtöään ja lähti vetämään letkaa pelkäämättä romahtamista.

Kyllönen voitti finaalissa Vantaan Hiihtoseuran Jasmi Joensuun 0,7 sekunnilla. Kainuun Hiihtoseuran Anni Alakoski oli kolmas.

Maastohiihdon maailmancup käynnistyy marraskuun lopussa Rukalla, joten Suomen cupin kilpailut kuuluvat kovaan valmistautumisjaksoon.

Sunnuntaina Vuokatissa kilpaillaan viestit.