Ryan Zapolski jatkaa tolppien välissä illan Jokereiden kotiottelussa

B7DCDB43-4E6B-418B-A158-F81B3AA67162

Jokerit saa Rasmus Rissasen takaisin kokoonpanoonsa perjantai-illan kotiotteluun Dinamo Riikaa vastaan. Ryan Zapolski jatkaa tolppien välissä.

Zapolski korvasi kovan tällin saaneen Karri Rämön tiistaina Ufassa heti ottelun alussa. Rämön tilannetta seurataan päivä kerrallaan, eikä hän tänään ole kokoonpanossa. Zapolski torjui tiistaina helsinkiläisille tärkeän 5-4-rankkarivoiton idän kärkipään seuraa vastaan. Samalla katkesi helsinkiläisten kolmen ottelun tappioputki.

Rissanen pelasi edellisen kerran tapaninpäivän kotiottelussa Slovan Bratislavaa vastaan, mutta on ollut loukkaantumisen vuoksi sivussa siitä lähtien. Tänään hän on seitsemäs puolustaja, sillä hyvin esiintynyt Petteri Wirtanen jatkaa edelleen Sami Lepistön pakkiparina.

Kuva: Jokerit

Hyökkäyksen osalta Jokerit jatkaa pitkälti samassa muotissa kuin Ufassa. Ainoat muutokset koskevat nelosketjua, jonne paluun tekevät Marko Anttila ja Mika Niemi. He pelaavat Henri Ikosen rinnalla. Terveinä sivussa ovat Tommi Huhtala ja Tomi Mäki.

Loukkaantumisten takia kokoonpanon ulkopuolella ovat Rämön lisäksi edelleen puolustajat Niclas Andersen, Mike Lundin ja Juho Rautanen sekä hyökkääjä Antti Pihlström. He eivät pelaa vielä tällä viikolla, joten paluu tositoimiin tapahtuu aikaisintaan olympiatauon jälkeisiin runkosarjan päätösotteluihin.

Jokerit kipusi tiistain voittonsa ansiosta takaisin läntisen konferenssin kolmospaikalle yhden pisteen edelle Lokomotiv Jaroslavlia. Tämän viikon kahdesta Dinamo Riika -pelistä joukkue tarvitsee viisi pistettä kolmossijan varmistamiseksi, mikä tarkoittaisi sitä, ettei kahdessa viimeisessä runkosarjapelissä olympiatauon jälkeen olisi enää sijoituksen puolesta panosta.

Jokerit ja Dinamo kohtasivat ensimmäisen kerran tällä kaudella 16. syyskuuta, kun helsinkiläiset voittivat kotiavauksensa luvuin 3-2. Ottelut latvialaisjoukkuetta vastaan ovat miltei poikkeuksetta olleet tasaisia. Kova taistelu pisteistä on luvassa varmasti myös tänään.

Kuva: Jokerit

Dinamo pelaa loppukauden lähinnä kunniastaan ja pelaajat seuraavan kauden sopimuksista. Läntisen konferenssin jumboksi jumittunut joukkue ei ole saanut peliään kulkemaan viime aikoina, sillä alla on peräti seitsemän tappiota peräjälkeen. Edellinen voitto tuli 4. tammikuuta Neftehimikiä vastaan.

Tämän illan ottelussa kunniavieraina on Jokereiden Suomen mestarijoukkueiden pelaajia ja valmentajia. Heidät esitellään jäällä ennen ottelun alkua. Ensimmäisellä ja toisella erätauolla mestarit jakavat nimikirjoituksia katsomon 102 edustalla. Ottelun jälkeen jatkot järjestetään ravintola Golden Starissa, jossa luvassa on juomatarjouksia ja hyvää tunnelmaa.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.