Roope Hintz jatkoi huimaa pistetehtailua Floridan kustannuksella

E61B9098-3B13-4F25-BD13-0BDF2F17E070

Dallas Stars pelasi huippukiekkoa Florida Panthersin kustannuksella heti ottelun alusta lähtien ja nappasi 4–1-voiton kotikaukalossaan jopa yli 4000 katsojan silmien edessä.

Heti ensimmäisen minuutin täyttyessä Roope Hintz petasi vetopaikan tulokaspelaaja Jason Robertsonille, joka upotti kiekon verkkoon terävällä laukauksellaan.

Joel L’Esperance viimeisteli toisen maalin 49 sekuntia myöhemmin. Hintz kirjautti illan toisen syöttöpisteensä vielä ennen kymmenen minuutin täyttymistä Jamie Bennin osumaan. Aleksander Barkov kavensi puolitoista sekuntia ennen toisen erän päätöstä, mutta Robertson viimeisteli loppuluvut illan toisellaan kolmannessa erässä.

Voitto oli Dallasille toinen perättäinen. Ottelun kakkostähdeksi valittu Hintz on yltynyt huimaan pistetehtailuun, sillä edellisessä ottelussa Chicagoa vastaan hän keräsi tehot 1+3. Koko kauden pistepotti kohosi 30 pisteeseen (12+18).

Toisessa myöhään lauantai-iltana Suomen aikaa pelatussa ottelussa Philadelphia kellisti Bostonin 3–2. Sean Couturier laukoi voittomaalin kolmannessa erässä. Bostonin maalivahti Tuukka Rask on yhä sivussa ylävartalovamman vuoksi.

Patrik Laine teki Columbus Blue Jacketsin kolmannen osuman 49 sekuntia ennen päätössummeria.

Columbuksen kolmesta osumasta huolimatta voiton vei vieraissa ollut Chicago Blackhawks, jolle suomalaismaalivahti Kevin Lankinen torjui 4–3-lukemat. Lankinen venyi kiekon tielle 23 kertaa.

Columbus aloitti ottelun vahvasti ja olivat reilun kolmen minuutin pelin jälkeen kahden maalin etumatkalla. Chicago kuitenkin pääsi tasoittamaan jo ensimmäisessä erässä ja karkasi toisessa kahden maalin johtoon. Kolmannen erän ainoaksi maaliksi jäi Laineen onnistuminen.

Carolina Hurricanesin ja Detroit Red Wingsin kohtaaminen venyi 4–4-tilanteesta voittomaalikilpailuun. Sen päätti Detroitille 5–4-lukemiin Adam Erne, joka teki myös joukkueensa neljännen maalin.

Carolinan suomalaishyökkääjä Sebastian Aho teki kauden 17:nnen maalinsa tasoittaessaan kolmannessa erässä pelin lukemiin 4–4.

Detroitin Valtteri Filppula puolestaan oli vastuussa joukkueensa 3–3-tasoituksesta kolmannessa erässä. Filppulan kauden maalisaldo on nyt neljä.

Tampa Bay Lightning otti 3–0-voiton Nashville Predatorsista tekemällä yhden maalin jokaisessa erässä, viimeisen tyhjään verkkoon. Nashvillen maalilla Pekka Rinne torjui 31 kertaa.

Toronto Maple Leafsin Auston Matthews iski hattutempun, kun hänen joukkueensa voitti Kanadan lohkossa Ottawa Senatorsin 6–5.

Hattutemppu oli Matthewsille NHL-uran kolmas. Hän kuittasi lisäksi syöttöpisteen. Joukkuetoveri Mitchell Marner ylsi niin ikään neljään tehopisteeseen yhdellä maalilla ja kolmella syötöllä.

Matthews johtaa NHL:n maalipörssiä. Hän on osunut 31 kertaa pelaamissaan 38 ottelussa. Tilaston toista sijaa jakavat Mikko Rantanen ja Connor McDavid 23 maalilla.