PSS ensimmäisenä finaaliin, SB-Pro ja Classic pelaavat viidennen kerran

Gamblers salibandy naiset sb

Classic tasoitti F-liigan välierävoitot SB-Prota vastaan lukemiin 2-2 kaadettuaan SB-Pron rangaistuslaukauksilla 6-5. Classic oli toisessa erässä tappiolla jo 0-4. Ratkaiseva viides ottelu pelataan huomenna Nurmijärvellä. Toisessa parissa PSS jatkaa finaaliin voitoin 3-1 kaadettuaan SSRA:n tänään kotonaan 5-1.

Tampereella SB-Pro rakensi 24 minuutissa neljän maalin johdon, mutta Sofia Lappalaisen toisen erän kavennus sai kolmannessa jatkokseen Classicin Julia Woivalinin ja Meri Mäkisen osumat. Heti Mäkisen maalia seuranneessa vaihdossa Karoliina Kujala nosti Elsi Kangasharjun kahdesti torjumasta pallosta Pron vielä 3–5-johtoon, mutta sekään ei sitkeää kotijoukkuetta taittanut. Classicin kokeneet pelaajat hyödynsivät SB-Pron kaksi perättäistä jäähyä, kun ensin Alisa Pöllänen tarjoili Lotta Purhoselle paikan kavennukseen ja seuraavasta Kristiina Kauppila irtosi vartijastaan pedaten Julia Woivalinin tasoituksen ajassa 55.48. Vain 17 sekuntia ennen loppusummeria Pron Aino Tuokkola kimautti vielä tolppaa Elsi Kangasharjun takana, mutta ratkaisuun ei varsinainen peliaika tänään riittänyt.

Jatkoajalla ehdittiin nähdä Elsi Kangasharjun torjuma Meri-Helmi Höynälän rangaistuslaukaus ja Aada Isometsän tolppalaukaus muttei täysosumaa. Rangaistuslaukauskisa oli neljän parin jälkeen sekin tasan vain ensimmäisten laukojien Alisa Pölläsen ja Jaana Lirkin onnistuttua. Aada Isometsän osuttua vieraiden neljäntenä laukojana taas tolppaan nähtiin ratkaisu viimein viidennessä parissa. Classicin Alma Laitila upotti oman pallonsa, ja huipennuksena Elsi Kangasharju torjui jo toisen Meri-Helmi Höynälän rangaistuslaukauksen.

Porvoossa otti PSS ohjat alusta asti ja karkasi Fanny Holmbergin ja Alisa Kettusen osumilla kahden maalin johtoon ennen Hanna Niemelän ylivoimakavennusta avauserän lopussa. Toisessa erässä vieraat tappoivat yhden jäähyn, mutta Emmi Niemelän istuessa 2+2 minuutin rangaistusta vastustajan kasvoihin karanneesta laukauksen saatosta PSS rankaisi: Julia Turunen kiskaisi kahden poikkisyötön jälkeen tilanteeksi 3-1. Peträän nähtiin komea taidonnäyte, kun laidasta läpi syötetty Aada Heikkinen kiepautti maalin jo ohitettuaan etutolpan ja maalivahti Flavia Rentschin välistä 4-1. Ottelun lopussa alkoi SSRA yrittää jo hyvissä ajoin kavennusta kuudella viittä vastaan, mutta tuloksena oli vain Ella Holmbergin lähietäisyydeltä tyhjiin työntämä PSS:n viides maali.