Rask torjui Bostonin voittoon, Määttä onnistui maalinteossa

Sarjan kärkikahinoihin on nousemassa uusi joukkue itäisestä konferensista, Tampa Bay Lightning. Joukkue otti viime yönä jo kymmenen peräkkäisen voittonsa. Viime kaudella Tampa voitti runkosarjan ylivoimaisesti mutta putosi jatkosta heti pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Joukkueen pelitapaa muutettiin tähän kauteen ja alkukausi olikin hakemista pelin kanssa. Nyt joukkue lentää kunnolla ja on seitsemän pisteen päässä koko liigan kärkipaikasta.

New York Islanders hävisi jatkoajan jälkeen Boston Bruinsille 2-3. Voiton myötä Boston siirtyi NHL:n piikkipaikalle kun Washington Capitals hävisi yllätyksellisesti New Jersey Devilsille. Boston on tasapisteissä Washingtonin kanssa mutta sillä on parempi maaliero.

Tuukka Rask torjui ottelussa 35 laukausta. Rask sai myös syöttöpisteen Patrice Bergeronin voittomaaliin ja hänet valittiin ottelun kakkostähdeksi. Raskilla on nyt kaudelta tehot 0+2.

Washington hävisi yllättäen sarjan häntäpään joukkueelle, New Jersey Devilsille peräti 1-5. Devilsin Sami Vatanen merkkautti kaksi plussaa +/- -sarakkeeseen ja sai peliaikaa vähän alle 20 minuuttia.

Carolina Hurricanes voitti Los Angeles Kingsin 2-0. Teuvo Teräväinen oli mainiossa pelikunnossa tehden ottelun toisen maalin ja antaen toiseen maalisyötön. Teräväinen syötti Nino Niederreiterin maalin ottelun avauserässä. Teräväinen on kirjannut kaudella 9+34 tehopistettä. Myös Sebastian Aho merkittiin syöttäjäksi Niederreiterin maaliin

Chicago Blackhawks voitti Anaheim Ducksin 4-2. Ottelun ainoa suomalainen, Olli Määttä pääsi pisteiden makuun tehden ottelussa maalin. Määttä, 25, upotti siniviivalta one timerin suoraan reppuun.

Ottawa Senators taipui Montreal Canadiensille jatkoajalla 1-2. Minimipalkalla ja kahden suunnan sopimukselle Montrealiin siirtynyt venäläiskonkari Ilja Kovaltshuk teki ensimmäisen maalinsa uudessa seurassaan. Kovaltshuk teki ottelun voittomaalin jatkoajalla. Montrealin suomalaiset jäivät vaille pisteitä.

Buffalo Sabres hävisi Vancouver Canucksille 3-6. Ottelu eteni tasaisissa merkeissä viimeiseen erään, jossa Canucks teki neljä maalia ja ottelu oli siinä. Buffalon Rasmus Ristolainen syötti joukkueensa kolmannen maalin, jonka iski reppuun latvialainen Zemgus Girgensons.

St. Louis Bluesin ja New York Rangersin välisessä ottelussa molempien joukkueiden suomalaisnuorukaiset saivat paljon vastuuta. Bluesin Niko Mikkola ja Rangersin Kaapo Kakko pelasivat tismalleen saman ajan, 17:30 minuuttia.

Calgary Flames voitti Edmonton Oilersin 4-3. Oilersin maalilla ollut Mikko Koskinen torjui 29 kertaa. Calgary teki voittomaalin kolmannessa erässä ylivoimalla kun Edmontonin Zack Kassian kuittasi itselleen toisen erän loppuun väkivaltaisuudesta 2+2+10 minuutin jäähyn.

San Jose Sharks voitti Dallas Starsin 2-1. Dallasin Jamie Benn teki ottelun avausmaalin johon Miro Heiskanen antoi syöttöpisteen.