Jokerit tappioon Tallinnassa, hurja pisteputki katkesi

Helsingin Jokerit kohtasi toisena päivänä putkeen Severstal Tsherepovetsin Tallinnassa. Jokerit oli perjantaina parempi ja lauantain peliin oli ainoastaan 18 tuntia lepoaikaa.

Severstal siirtyi ensimmäisessä erässä 0-1 johtoon Yury Trubachyovin lavasta. Jokerit tuli tasoihin Petri Kontiolan maalilla. Ensimmäisessä erässä nähtiin helsinkiläisten ensimmäinen 3vs5 -alivoima, jonka se selvitti kuitenkin kunnialla.

Kuva: Mikko Taipale/Jokerit

Toisessa erässä Severstal meni 1-2 johtoon Bogdan Yakimovin maalilla. Jokerit tuli taas tasoihin vain puolta minuuttia myöhemmin Peter Reginin maalilla. Severstalin 2-3 maali meni täysin Jokereiden maalilla aloittaneen Antti Niemen piikkiin. Dmitri Markovin laukoi vasemmalta puolelta ja kiekko meni maaliin Niemen patjan alta. Toisen erän lopussa Jokerit oli taas 3vs5 -alivoimalla ja tällä kertaa vierasjoukkueeksi merkattu Severstal rankaisi ja siirtyi 2-4 johtoon. Maalin teki Yegor Morozov.

Jokerit vaihtoi toisella erätauolla maalivahtia ja Antti Niemi sai väistyä Janins Kalninsin tieltä. Heräte ei kuitenkaan toiminut Jokereille vaan vieraat siirtyi jo 2-5 johtoon Yegor Yakovlevin maalilla. Kyseiset lukemat oli myös loppunumerot.

– Energiat on muutenkin vähissä niin ei tuolla meidän jäähymäärällä näitä pelejä voiteta. Vastustaja oli tänään yksinkertaisesti parempi ja meidän pitää ottaa asiasta opiksemme. Emme olleet tänään terävillämme, Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki sanoi ottelun jälkeen.

Tappio tiesi sitä, että Jokereiden 14:n ottelun pisteputki katkesi ja konferenssin toinen sija jäi tältä erää saavuttamatta.

Jokereiden maalivahtitilanne on erittäin ongelmallinen etenkin playoff-pelejä ajatellen. On surullinen fakta, että Jokereilla on tällä hetkellä vain yksi voittava maalivahti ja hänen nimensä on Janins Kalnins. Se saattaa muodostua myöhemmin ongelmaksi.