Ralli – Kausi alkaa torstaina legendaarisella Monte Carlon MM-rallilla, lue ennakko ja lähtökohdat tulevaan kauteen

Rallin MM-sarja starttaa torstaina legendaarisella Monte Carlon -kilpailulla. Jännitteet ja yleinen mielenkiinto tulevaa kautta kohtaan ovat ainakin Suomessa huipussaan, sillä ajaahan suuri tulevaisuuden nimi Kalle Rovanperä ensimmäisen täyden kautensa WRC-auton ratissa, kun nuorukainen sai sopimuksen Tommi Mäkisen johtamaan Toyota talliin. Tämän kauden ohjelmassa on yhteensä 14 osakilpailua ja kausi alkaa tulevana torstaina legendaarisella Monte Carlon MM-rallilla. 2000-luvulla kyseistä rallia on hallinnut kaksi maata, sillä kaikki tämän vuosituhannen voittajat on tulleet joko Suomesta tai Ranskasta. Edellisestä suomalaisvoitosta on silti vierähtänyt jo 10-vuotta, sillä Mikko Hirvonen onnistui voittamaan legendaksi muodostuneen kilpailun vuonna 2010, joten nähtäisiinkö vihdoin suomalaisvoitto kauden avauksessa.

Embed from Getty Images

Lähtökohdat ja suurimmat suosikit

Viime kausi päättyi virolaiskuljettaja Ott Tänakin mestaruusjuhliin ja samalla päättyi vuodesta 2004 alkanut ranskalaiskuljettajien valtakausi. Kausi oli kokonaisuudessaan tasainen, joka on rallin mielenkiinnon ja tulevaisuuden kannalta vain hyvä asia. Tulevalle kaudelle lähtökohdat eivät hirveästi viime kaudesta muutu, joskin kuljettajapuolella on tapahtunut vaihtuvuutta, sillä useampi kärkikuski vaihtoi viime kauden jälkeen tallia. Suurin yllätys oli varmasti maailmanmestari Tänakin siirtyminen Toyotalta Hyundaille. Onkin mielenkiintoista seurata miten virolainen sopeutuu uuteen ajokkiinsa. Toki Tänak on ollut viime vuosina niin varmassa iskussa, että luulisi hänen olevan kärkikahinoissa heti avauskilpailusta lähtien. Tänakin vahvuus tulee tälläkin kaudella olemaan tasaisuus, sillä mies pystyy ajamaan tasaisen kovaaa rallissa kuin rallissa, oli ohjelmassa sitten sora, lumi tai asfaltti -ralli. Viime kaudella Tänak voitti peräti kuusi kilpailua ja oli yhteensä 13 kertaa podiumilla

Embed from Getty Images

Tälle kaudelle latautuneimpana kuskina lähtee viime kauden MM-kakkonen Thierry Neuville. Belgialainen on ollut MM-pisteissä nyt neljä kertaa peräkkäin toinen, joten tällä kaudella mies haluaa varmasti kirkastaa sijoitustaan. Eikä latausta ainakaan vähennä se, että samaan talliin siirtyi viime vuoden MM-sarjan voittaja Tänak. Neuville haluaa varmasti näyttää heti kauden avauskilpailusta lähtien kuka on tallin ykköskuski ja mikä marssijärjestys tulee tällä kaudella olemaan. Eri asia sitten on riittääkö se äärimmäisen kovaa ja varmasti ajavaa virolaista vastaan. Mikäli belgialainen haluaa tällä kaudella voittaa mestaruuden, pitää miehen olla ratkaisuhetkillä huomattavasti paremmassa iskussa, jonka lisäksi paineensietokyvyn pitää olla viime kautta paremmalla tasolla, sillä viime kauden kuudesta viimeisestä kilpailusta Neuville onnistui voittamaan vain yhden.

Embed from Getty Images

Viime vuosien suurin hallitsija Ranskan Sebastien Ogier oli viime kaudella hivenen yllättäen MM-sarjassa vasta kolmas. Ogier siirtyi kauden jälkeen Citroenin puikoista Toyotalle, joten tällä kaudella kaikki pitäisi olla myös kaluston puolesta huippu tikissä. Lisäksi moninkertaisella maailmanmestarilla ei luulisi motivaatio-ongelmia olevan, sillä viime kauden kolmossija sekä uusi talli uusine ympäristöineen antaa varmasti kokeneelle ranskalaiselle lisäbuustia tulevaan kauteen.

Mikä on suomalaiskuskien iskukyky ?

Suomalaiskuljettajista suurimman mielenkiinnon ennen kauden alkua on kerännyt Kalle Rovanperä. 19-vuotias Rovanperä pääsee ajamaan nyt ensimmäisen kautensa WRC-autolla ja samalla hänestä tulee historian nuorin kuljettaja, joka on ajanut täyden MM-sarjan. Nuorukaisen potentiaali on huikea ja hän onkin näyttänyt jo vauhtinsa muissa luokissa, josta yhtenä osoituksena viime kaudella voitettu WCR2 Pro-luokan maailmanmestaruus. Rovanperä pääsi testaamaan autoaan viime viikonloppuna Tunturi-rallissa ja kyyti olikin sitä luokkaa, että odotukset alkavaan kauteen eivät ainakaan laskeneet. Hyvä vauhti lupaa hyvää myös Ruotsin rallia ajatellen, joka ajetaan heti Monte Carlon jälkeen. Toki odotukset nuoren suomalaisen kohdalla on pidettävä maltillisina, koska tuleva kausi on ensimmäinen tällä tasolla ja osa ralleista on Rovanperälle täysin uusia, joten mestaruudesta on turha puhua vielä tällä kaudella, mutta yksittäisissä kisoissa on varmasti hyvä paikka ottaa tärkeitä kärkipään sijoituksia.

Embed from Getty Images

Muista suomalaisista ehkä suurimmat odotukset kohdistuu Esapekka Lappiin, joka on väläytellyt vauhtia jo aikaisempina kausina, mutta otteisiin kaivataan tasaisuutta lisää. Viime kaudella Lappi ajoi kolme kertaa kakkospaikalle, mutta se kirkkain eli voitto jäi viime kaudella nappaamatta. Toki sekin miehen historiasta löytyy, sillä Lappi voitti Toyotan puikoissa Suomen MM-rallin vuonna 2017. Viime kauden jälkeen Lapille meinasi käydä kylmät, sillä miehen työnantaja Citroen vetäytyi yllättäen rallin MM-sarjasta ja samalla ajopaikka tulevalla kaudelle oli vaakalaudalla. Onneksi paikka kuitenkin löytyi ja tällä kaudella menopelinä on M-Sportin Ford, joten kilpailukykyä pitäisi löytyä vaikka tallin rahkeet eivät aivan riitä vertailussa Hyundaille tai Toyotalle. 

M-Sportin Fordilla ajaa myös toinen suomalainen, nimittäin Teemu Suninen. 25-vuotiaan Sunisen viime kausi oli pettymys ja mies oli MM-pisteissä vasta sijalla 8. Kauteen mahtui toki myös ilon hetkiä, joista suurimpana kakkospaikka Italiassa. Alkavan kauden odotukset ovat Sunisen kohdalla varmasti maltilliset, mutta miehen potentiaalin tuntien ei olisi suurikaan ihme jos vauhti olisi kohdillaan heti kauden alusta lähtien. Tärkeintä on myös nähdä mikä on tallin iskukyky vertailussa muihin. Tällä kaudella Sunisen tavoite voisi olla vakiinnuttaa paikka viiden kärjessä ja vierailla ainakin viime kautta useammin myös podiumilla.

Embed from Getty Images

Monte Carlon WRC-luokkaan osallistuvat tallit ja kuljettajat:

Hyundai Shell Mobis World Rally Team

8 Ott Tänak (EST)

9 Sebastien Loeb (FRA)

11 Thierry Neuville (BEL)

Toyota Gazoo Racing World Rally Team

17 Sebastien Ogier (FRA)

69 Kalle Rovanperä (FIN)

33 Elfyn Evans (GBR)

18 Takamoto Katsuta (JPN)

M-Sport Ford World Rally Team

3 Teemu Suninen (FIN)

4 Esapekka Lappi (FIN)

40 Deividas Jocius (LTU)

44 Gus Greensmith (GBR)

 

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.