Scroll Top

Raitaselle voitto Armaghin katuvitosella – Muuse ja Helander täydensivät hyvää suomalaispanosta

Yleisurheilu83

Topi Raitanen juoksi voittoon Pohjois-Irlannin Armaghissa 5 kilometrin katujuoksussa myöhään torstai-iltana. Raitasen voittoaika tiukassa kisassa oli 13.50, ja hänen jälkeensä tuli pitkä liuta miehiä sekunnin välein.

Mustafe Muuse oli seitsemäs ajalla 13.53 ja Eemil Helander 17:s, 14.00.

Raitaselle kisa oli valmentaja Janne Ukonmaanahon mukaan karstojen avaamista, sillä kunto on tähdätty kesälle, eikä harjoittelussa ole vielä ollut kovaa kilpailuvauhtia.

– Läksin varovaisesti liikkeelle. Suunnitelmissa oli olla aluksi pääjoukon mukana ja lopussa vetää sitten minkä jaloista lähtee. Hyvä hengityksen avaus tästä tuli, Raitanen kommentoi juoksuaan.

– Minulla ei ollut etukäteen tarkkaa tietoa kilpailukunnostani, mutta tämä oli hyvä perustason mittari, Raitanen jatkoi.

Muuse juoksi vajaa viikko sitten mainion 3000 metrin hallikisan (7.53), joten luottamusta vahvaan juoksuun oli.

– Halusin juosta kovaa ja siksi vedin ison osan matkaa. Porukka pääse peesailemaan, eikä minulla löytynyt lopussa parasta mahdollista vetoa. Turhaa työtä tein kovaan tuuleen matkalla, Muuse pohti.

Helander oli tyytyväinen kisaansa, jossa hän pystyi tasaiseen vauhtiin.

– Olin kärjen mukana viimeiselle kilometrille saakka, mutta lopussa ei kuitenkaan löytynyt loppukiriä, näin talvella se vielä puuttuu, Helander kommentoi.

Valmentaja Ukonmaanahon mukaan Pohjois-Irlannin ilta oli sopivan kostea ja lämmin kilpajuoksuun.

– Kova tuuli kuitenkin haittasi, eikä matkavauhti ollut siksi erityisen kova.

Armaghin kisa on suomalaisille tuttu, sillä Topi Raitanen voitti kisan jo kertaalleen viisi vuotta sitten ajalla 13.43.

Toistaiseksi vielä varsin harvoin juostun katuvitosen SE on Risto Ulmalan 13.42 vuodelta 1993. Kaikkien aikojen tilaston kolmantena on Helander ajalla 14.04, jonka hän juoksi niin ikään Armaghissa kolme vuotta sitten.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.