Scroll Top

Lakka kiiti Lyonissa voittoon lähtösähläyksestä huolimatta – Neziri flunssan kourista kolmanneksi – Blomqvist kolmas halliennätyksellään – Salminen loikki neljänneksi

Nooralotta Neziri yleisurheilu

Aituri Elmo Lakka kesti pitkän lähtösähläyksen paineet ja voitti 60 metrin aitajuoksun Lyonissa myöhään perjantai-iltana ajalla 7,67. Se on hänen kauden toiseksi paras aikansa. Kilpailussa päästiin liikkeelle vasta neljännellä yrittämällä.

– Veikkaan, että lähtölaitteissa oli vikaa. Näin että minulle tuli joka kerta reaktioajaksi 0,085, eikä se ole mahdollinen. Lähettäjä sanoi, että älä liiku, enkä mielestäni liikkunutkaan, Lakka kertaili.

Lakkaa lähtösähläys kiukutti ja syystä. Se söi pohjan huippuajalta. Lakan telineisiin vaihdettiin ensimmäisen lähtöyrityksen jälkeen takaplokki. Yhdellä takaisin ammutuista lähdöistä Lakka ehti mennä kertaalleen nurin.

– Olin kyllä aika käärmeissäni, kun sain kahdella ensimmäisellä yrityksellä tosi hyvän lähdön, mutta tulipahan tämäkin koettua, Lakka tuumi.

Lakka oli juoksijajoukon nopein jo alkuerissä ajalla 7,73.

Neziri: ”Finaali oli hyvä onnistuminen henkisesti”

Nooralotta Neziriä oli naisten 60 metrin aitajuoksun kolmas ajalla 8,08. Aika ei juoksijaa tyydyttänyt, mutta kolmossija kylläkin, sillä juoksuvire ei napakan flunssan jäljiltä ollut vielä paras mahdollinen.

– Se otti päähän, kun Val de Reuilissa sain hyvän juoksun ja heti sen jälkeen iski flunssa päälle, Neziri viittasi tammikuun lopussa juostuun kilpailuun, jonka hän voitti kauden parhaalla ajallaan 8,06.

Lyonin juoksun alkuerässä Neziri oli kolmas ja eteni finaaliin aikavertailusta ajalla 8,18.

– Alkuerässä tuntui, ettei meinaa jaksaa. Olin Val de Reuilin jälkeen oikeasti aika kipeä. Siihen nähden pystyin nyt kokoamaan itseni hyvin, Neziri sanoi.

– Finaalijuoksu oli minulta hyvä onnistuminen henkisesti. Hävisin ykkös- tai kakkossijan tuossa lopun heittäytymisessä. Olin juoksun jälkeen varma, että olin ainakin toinen.

Finaalissa kahdeksatta rataa juossut Neziri ei ollut kärjen vauhdissa ensimmäisellä aidalla, mutta hyvä loppu kantoi hänet kolmanneksi. Kilpailun voitti Espanjan Xenia Benach ajalla 8,06.

Blomqvist: ”Vähän harmitti, kun lopussa oli vielä niin paljon voimia”

Nathalie Blomqvist juoksi naisten 1500 metrillä kolmanneksi halliennätyksellään ja kauden kotimaisella kärkiajalla 4.10,05. Kilpailun kärki lähti alussa jäniksen perässä 4.05:n loppuaikaan tähtäävään vauhtiin, joka kuitenkin pian hyytyi.

Blomqvist jäi alkuryysiksessä kuudenneksi ja alkoi sitten kolme kierrosta ennen maalia nousta ja nappasi kolmannen sijan viimeisellä kierroksella.

– Alku oli minulta vähän huono. Jäin ehkä liian taakse. Ajattelin kuitenkin, että juoksen rennosti ja nostan sijoitusta pikku hiljaa. Lopussa vähän harmitti, että oli niin paljon voimia jäljellä, Blomqvisti kertaili.

– Jos viime viikolla oli Tukholmassa sellainen olo, että juoksussa oli kierros liian paljon, nyt tuntuu, että olisi voinut hyvin jatkaa juoksua, mutta hyvä kisa. Yritetään parantaa tästä PM-hallissa.

Kilpailun voitti Italian Marta Zenoni ajalla 4.08,92.

Salminen loikki neljänneksi

Senni Salminen loikki naisten kolmiloikkakilpailussa neljänneksi tuloksella 13,82, jonka hän ponnisti heti ensimmäisellä kierroksella. Kilpailun voitti Turkin Tugba Danismaz tuloksella 14,10.

Salminen avasi kilpailukautensa reilut kaksi viikkoa sitten Tanskassa tuloksella 13,87.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.