Scroll Top

Huuhkajien UEFA Nations League -lohko arvottu – Vastassa Englanti, Irlanti ja Kreikka

Huuhkaja jalkapallo fudis maajoukkue Rive kanerva

Suomi pelaa syksyllä käynnistyvässä UEFA Nations Leaguessa B-liigassa. Huuhkajat lähti arvontaan kakkoskorista ja sai vastaansa Englannin, Irlannin ja Kreikan.

UEFA Nations League, lohko B2
Englanti
Suomi
Irlanti
Kreikka

Kauden 2024–2025 Nations Leaguessa on ensimmäistä kertaa käytössä liigojen väliset nousukarsinnat, jotka pelataan maaliskuussa 2025.

B-liigan nousukarsinnat:
Lohkovoittajat nousevat automattisesti A-liigaan
Lohkokakkoset pelaavat nousukarsinnat A-liigan lohkokolmosia vastaan
Lohkokolmoset karsivat paikastaan B-liigassa C-liigan lohkokakkosia vastaan
Lohkoneloset putoavat automaattisesti C-liigaan

Menestys Nations Leaguessa voi myös avata tien tulevien MM-karsintojen jatkokarsintoihin. Jatkokarsintoihin osallistuvat MM-karsintojen 12 lohkokakkosta sekä Nations Leaguen neljä parhaiten sijoitettua lohkovoittajaa, jotka eivät ole sijoittuneet MM-karsintalohkossaan kahden parhaan joukkoon.

Huuhkajien EM-kisapaikka ratkeaa maaliskuun jatkokarsinnoissa

Huuhkajat taistelee paikasta kesän EM-lopputurnaukseen maaliskuussa pelattavissa jatkokarsinnoissa. Wales isännöi Suomea jatkokarsintojen välierässä Cardiff City -stadionilla torstaina 21. maaliskuuta. Mikäli Suomi voittaa Walesin, kohtaa Huuhkajat Olympiastadionilla jatkokarsintojen A-polun finaalissa tiistaina 26. maaliskuuta Puolan ja Viron välisen välierän voittajan.

Jos Huuhkajat häviää välieränsä, pelaa se Olympiastadionilla A-maaottelun toisen välierän häviäjää vastaan. Maaliskuun kotiottelun lipunmyynti on käynnistynyt vauhdikkaasti – otteluun on myyty yli 10 000 lippua.

Jatkokarsintojen A-polun voittaja pelaa kesän 2024 EM-lopputurnauksessa lohkossa D, jossa se kohtaa Hollannin, Itävallan ja Ranskan.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.