Portlandin Damian Lillardin hurja vire kantoi miehen NBA:n historiankirjoihin: “En ole koskaan ollut vastaavassa rytmissä”

Portland Trail Blazers kasvatti voittoputkensa neljän ottelun mittaiseksi sunnuntain vastaisena yönä Utah Jazzin kustannuksella. Ottelun pisterohmuna hääri tuttu nimi, 51 pistettä upottanut Damian Lillard.

Embed from Getty Images

Lillard, 29, on ollut edellisten viikkojen aikana pysäyttämätön. Takamies on rikkonut 50 pisteen rajapyykin peräti kolme kertaa kahden viikon sisällä. Lisäksi saman ajanjakson sisään mahtuu 48 pisteen, 47 pisteen ja 36 pisteen iltapuhteet.

Tuorein esitys Jazzia vastaan oli Lillardilta historiallinen noteeraus, sillä takamiehestä tuli ensimmäinen pelaaja NBA-historiassa, joka on onnistunut tilastoimaan 45 pistettä ja 10 syöttöä ottelua kohden kuuden ottelun ajan.

Portland on noussut Lillardin ansiosta hätyyttelemään pudotuspelipaikkaa läntisessä konferenssissa. Joukkue on enää yhden voiton päässä kahdeksannella sijalla majailevasta Memphis Grizzliesistä.

– En ole koskaan ollut vastaavassa rytmissä urani aikana. Tiedän, millä tavoin onnistun saamaan itsestäni parhaan irti ja se tulee vain työnteon kautta, kertoi Lillard voittokkaan Jazz-pelin jälkeen.

Tämän kauden tähdistöotteluun valittu Lillard on urakoinut hurjia minuutteja läpi kauden, sillä loukkaantumiset ovat hidastaneet Portlandin menoa. Joukkueen vahvuudesta puuttuu tällä hetkellä Jusuf Nurkic, Zach Collins sekä Rodney Hood.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.