Super Bowl LIV, lue ennakko ja tsekkaa vihje!

Jälleen on se aika vuodesta kun koko maapallon sähköä käyttävä väestö kokoontuu televisioidensa ääreen ja seuraa maailman suosituinta urheilutapahtumaa, amerikkalaisen jalkapallon kuninkuusliigan eli Yhdysvalloissa pelattavan NFL:n finaalia, Super Bowlia. Tämän kertainen Super Bowl on järjestyksessään 54:s eli historiaa tapahtumasta löytyy. Tänä viikonloppuna Yhdysvalloissa on vuoden kovin myyntipiikki kanankoivissa, oluessa, hampurilaistarvikkeissa jne. Super Bowl ei ole vain miesten Man Cavien juttu vaan sitä katsovat kaikki perheet. Otteluun kuuluu oleellisena osana kaikki showt kuin olympialaisten avajaisissa mutta niihin Gee ei paneudu. Artisteina tänä vuonna on Shakira ja Jennifer Lopez. Tämän jälkeen itse otteluun!

Super Bowl LIV pelataan Miamissa Hard Rock Stadiumilla Suomen aikaa ensi yönä kello 1:30 alkaen. Ottelu pelataan puolueettomalla kentällä mutta nimellinen kotijoukkue on Kansas City Chiefs. Joukkue pääsi tänne asti kaatamalla Texansin ja Titansin kun taas San Francisco 49ers otti yllättävän helpot voitot Vikingsilta ja Packersilta. Joukkueet ovat todella mielenkiintoiset ja ottelusta on taatusti luvassa viihdyttävä!

Embed from Getty Images

Ottelun ennakkoon tärkeimmät asetelmat löytyvät Chiefsin heittohyökkäyksestä ja 49ersin puolustuksesta. Alkulähtökohtien perusteella Chiefsin heitot tuntuvat täysin pysäyttämättömiltä. Voiko 49ers estää ne?

Suurin ongelma San Franciscolle on Chiefsin pelinrakentaja Patrick Mahomes, jonka syöttöjä on voittamassa vastaan valtava armeija. Travis Kelce, Tyreek Hill, Sammy Watkins ja Mecole Hardman ovat sellainen juoksija-armeija, jota vastaan vastustaja ei voi kuin yrittää parhaansa. Runkosarjassa kyseisistä pelaajista aina joku oli vapaana ja Mahomesille jäi hänen taitotasoonsa nähden jopa helpoksi valittavaksi se, kenellä hän pallon heitti. Tästä syystä Chiefs on NFL:n ehdoton ykkönen heittohyökkäyksessä.

Embed from Getty Images

Mitä 49ers voi tehdä Mahomesia vastaan? Joukkueelta löytyy yksinkertainen lääke Mahomesin heittoihin, heittosuojaus. Mahomesille ei saa antaa aikaa jakaa syöttöjä ja sen 49ers osaa! Tätä osa-aluetta kannattaa ehdottomasti seurata ottelussa.

49ersin pelinrakentaja Jimmy Garoppolo heitti playoffien kahdessa ottelussa palloa vain 27 kertaa. Vastaavasti Mahomes heitti 70:n kertaa niin kyseessä on valtava ero. Tämä ei kuvasta suoranaisesti joukkueiden hyvyyttä tai huonoutta vaan sitä, miten erilailla joukkueet hyökkäävät. Chiefs hyökkää heittohyökkäyksillä ja 49ers juoksuhyökkäyksillä.

Embed from Getty Images

Chiefsin heikkous on puolustus juoksuja vastaan. Se saa aikaan äärettömän mielenkiintoisen asetelman. Tosin playoffeissa joukkue on onnistunut tällä osa-alueella yllättävänkin hyvin. AFC:n finaaliottelussa se piti koko kauden loistavasti pelanneen Derrick Henryn vain 69 jaardissa. Finaalissa 49ersin osalta pahin uhka on keskushyökkääjä Raheem Mostert.

49ersin George Kittle on yksi ottelun tärkeitä hahmoja ja tästä syystä hänet on syytä nostaa esiin. Kittlen lisäksi Emmanuel Sanders ja Deebo Samuel osaavat heittää palloa, joten Garoppolon lisäksi joukkueesta löytyy heittovoimaa. Lisäksi Kittle osaa blokata loistavasti juoksuhyökkäyksen.

Embed from Getty Images

Ottaen huomioon 49ersin koko joukkueen tasapainon ja Chiefsin erinomaisen hyökkäyspelin, lähdetään hakemaan pelistä overia.

AMERIKKALAINEN JALKAPALLO, SUPER BOWL LIV

Kansas City Chiefs – San Francisco 49ers
Kello 1:30

Yli 51 pistettä @ 888sport
Panos: small

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.