Pikkuleijonilta upea nousu Ruotsia vastaan: 0-5:stä 6-5:een

Suomen alle 16-vuotiaiden maajoukkue päätti neljän maan turnauksen upealla tavalla, kun Ruotsi kaatui huikean kolmannen erän myötä.

Pikkuleijonat näytti saavan kovan selkäsaunan Ruotsilta, mutta valtaisa ryhtiliike kolmanteen erään käänsi ottelun viidessätoista minuutissa. Ruotsi johti ottelua kahden erän jälkeen jo 0-4 ja Timonthy Liljegren iski Ruotsille 0-5-osuman ajassa 44.55. Minuuttia myöhemmin Linus Nyman teki 1–5-osuman, josta alkoi Pikkuleijonien käsittämätön nousu.

Linus Nyman viimeisteli hattutempun alle vartissa, kun Suomi iski kolmannessa erässä kuusi maalia peräjälkeen. Suomen muista maaleista vastasivat Joni Ikonen ja Joel Kärkkäinen. 6-5-voittomaali syntyi Nymanin lavasta vain 47 sekuntia ennen päätössummeria ylivoimalla.

Tuloksen myötä Suomi nousi kuuteen pisteeseen, tasoihin Ruotsin ja Tshekin kanssa. Turnauksen viimeiseksi jäi Venäjä, joka hävisi kaikki ottelunsa.

U16 maaottelu: Suomi–Ruotsi 6–5 (0–3, 0–1, 6–1)

05.49 Isac Lundeström 0-1 (Fabian Zetterlund, Mikael Hedlund)
15.11 Lundeström 0–2
16.13 Zetterlund 0–3 (Calle Ehrnberg, Hedlund)
37.40 Richard Hugg 0–4 (Philip Ekberg, Max Wennlund)
44.55 Timonhty Liljegren 0–5 (Lucas Elvenes, Hugg)
45.47 Linus Nyman 1–5 (Joni Ikonen, Eero Teräväinen)
50.04 Ikonen 2–5 (Nyman)
51.02 Joel Kerkkänen 3–5 (Jesse Koskenkorva, Henri Jokiharju)
52.22 Nyman 4–5 (Eero Teräväinen, Nuutti Viitasalo)