Ilves FS:n naiset Suomen mestareiksi

Ilves FS otti toisen peräkkäisen Suomen mestaruutensa Naisten Futsal-liigassa. Ilves varmisti mestaruuden voittamalla sunnuntaina YIlveksen 1-4.

YIlveksen ja Ilves FS:n kohtaaminen eteni Ilveksen hallinnassa läpi ottelun. Ilves sai hyvän startin peliin ja avausmaali nähtiin kulmapotkusta kahden ja puolen minuutin pelin jälkeen. Elina Myllymäki laukoi Mira Kykkäsen antaman kulmapotkun maaliin ja Ilves nousi 0-1 johtoon.

Myös Ilves FS:n toinen maali syntyi kulmapotkusta. Tiina Pöyry pelasi tällä kertaa vetopaikan Jonna Hyväriselle ja pallo kaivettiin toistamiseen YIlveksen maalista. Hyvärinen oli mukana järjestelemässä myös 0-3 maalia. YIlveksen prässinpurkupeli ei toiminut ja Jenni Häkli pääsi Hyvärisen esityöstä helposti maalintekoon.

Osumat vapauttivat Ilveksen peliä entisestään ja ottelussa pelattiin lähes yhtä päätä. YIlves onnistui tosin ensimmäisellä puoliajalla pariin kertaan yllättämään yli-innokkaasti pelanneet ilvesläiset ja maalivahti Emiilia Syvänen joutui selvittämään kaksi läpiajoa.

Molemmat joukkueet osuivat toisella puoliajalla kertaalleen. Jonna Kykkänen laukoi itse hankkimansa rangaistuspotkun varmasti maaliin, mutta YIlves kuittasi osuman 10 sekuntia myöhemmin. Heidi Sampolahden tarkka kaukolaukaus muutti tilanteeksi 1-4.

1-4 voitto riitti mainiosti Ilvekselle, sillä joukkue varmisti mestaruutensa jo pari kierrosta ennen loppua, kun se kasvatti eron toisena olevaan GFT/Prinsessoihin yhdeksään pisteeseen.

YIlves – Ilves FS 1-4 (0-3)

02:25 0-1 Elina Myllymäki (Mira Kykkänen)
05:35 0-2 Jonna Hyvärinen (Tiina Pöyry)
14:11 0-3 Jenni Häkli (Hyvärinen)
29:20 0-4 Jonna Kykkänen (6m)
29:30 1-4 Heidi Sampolahti (Saija Torvinen)