Patrik Laine Columbuksen voiton takuumies yön NHL-kierroksella

NHL Kiekko

Patrik Laine teki yön NHL-kierroksella kauden 20:nnen maalinsa. Laine teki Columbus Blue Jacketsin voitto-osuman, kun Columbus voitti kotonaan New Jersey Devilsin 4–3.

Ottelusta tehot 1+1 kirjannut Laine valittiin ottelun parhaaksi pelaajaksi.

Columbuksen 3–1-maalin ylivoimalla syöttänyt Laine pääsi tehopisteiden makuun kahden pelin tauon jälkeen. Helmikuussa Laineella oli 11 ottelun mittainen tehoputki, jonka aikana hän kirjasi tehot 13+8=21. Loukkaantumisen takia tällä kaudella vain 35 ottelua pelanneella suomalaistähdellä on nyt 38 (20+18) tehopistettä.

Embed from Getty Images

Carolina Hurricanesin Sebastian Aho viimeisteli kauden 24:nnen maalinsa vieraspelissä Detroit Red Wingsiä vastaan. Aho teki maalin edustalta ylivoimalla ottelun avausmaalin. Maalin kakkossyöttäjä oli Teuvo Teräväinen, joka on yhdeksän ottelun mittaisessa tehoputkessa (4+8).

Osuma nosti Ahon ja Teräväisen Carolinan seurahistorian kaikkien aikojen tehokkaimmaksi tutkapariksi. Aho ja Teräväinen ovat nyt olleet yhdessä tehopisteillä 172:ssa Carolinan maalissa.

Aho on ollut tällä kaudella joukkueensa paras maalintekijä. Hän on kirjannut 50 mittelöstä 56 (24+32) tehopistettä.

Detroit vei pelin lopulta jatkoajalla maalein 4–3.

Antti Raanta torjui Hurricanesin maalilla 37/41 kertaa. Red Wingsin voitto-osuman suomalaisvahdin selän taakse teki Lucas Raymond kahdeksan sekuntia ennen jatkoajan päättymistä.

Embed from Getty Images

Maalin makuun suomalaisista pääsi myös Montreal Canadiensin Artturi Lehkonen. 26-vuotiaan suomalaishyökkääjän hieno maali oli laiha lohtu Montreal Canadiensille, sillä Winnipeg Jets juhli 8–4-kotivoittoa.

Edmonton Oilersin Mikko Koskinen torjui 3–0-vierasvoiton Phildelphia Flyersista. Ottelun kakkostähdeksi valittu suomalaisvahti venyi kiekon eteen 39 kertaa. Nollapeli oli Koskisen NHL-uran kuudes.

Edellisen nollapelin Koskinen torjui yli kaksi vuotta sitten.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.